Hoe kan ik mij certificeren?2019-08-29T12:15:14+02:00
Vakmens
Vind gecertificeerden >

Voor vakmensen

Hoe kan ik mij certificeren?

Op één of meer Groenkeur-persoonscertificaten te halen, volgt u een cursus bij één van de opleiders en u doet examen bij IPC Groene Ruimte. Wanneer u de cursus succesvol afsluit ontvangt u een persoonscertificaat en wanneer u zich certificeert voor Boom Veiligheid Controleur ontvangt u tevens een BVC-pas waarmee u zich tijdens de uitvoering van uw werk kunt legitimeren.

Houders van onze persoonscertificaten publiceren wij op onze website.

Geldigheid en hercertificering

Het certificaat Boom Veiligheid Controleur heeft een geldigheid van vijf jaar.  Uw certificaat Daktuin en Gevelgroen is tien jaar geldig. Voor hercertfificering van Dak/tuin en gevelgroen komt een overgangsregeling met het verschijnen van een nieuw praktijkboek eind 2019.

Om in het bezit te blijven van een geldig persoonscertificaat dient u zich vóór het verstrijken van de vervaldatum te hercertificeren.

Wanneer u  in de periode van 12 maanden voorafgaand aan deze vervaldatum examen doet, wordt uw certificaat met de geldigheidsduur van vijf jaar verlengd. Besluit u zich eerder te hercertificeren dan geldt de examendatum als ijkpunt waarop de looptijd van het certificaat wordt bepaald.

IPC Groene Ruimte verzorgt ook de hercerterificeringsexamens voor de Groenkeur-persoonscertificaten Boom Veiligheid Controleur en Daktuin en Gevelgroen (basis en gevorderde).

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!