Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Hoe kan ik mij (her)certificeren?

Op één of meer Groenkeur-persoonscertificaten te halen, volgt u een cursus bij één van de opleiders en u doet examen bij IPC Groene Ruimte. Wanneer u de cursus succesvol afsluit ontvangt u een persoonscertificaat en wanneer u zich certificeert voor Boom Veiligheid Controleur ontvangt u tevens een BVC-pas waarmee u zich tijdens de uitvoering van uw werk kunt legitimeren.

Houders van onze persoonscertificaten publiceren wij op onze website.

Geldigheid en hercertificering

Het certificaat Boom Veiligheid Controleur heeft een geldigheid van vijf jaar.  Uw certificaat Daktuin en Gevelgroen behaald voor 2020 is tien jaar geldig. Certificaten afgegeven na 2019 hebben een geldigheid van 5 jaar.

Om in het bezit te blijven van een geldig persoonscertificaat dient u zich vóór het verstrijken van de vervaldatum te hercertificeren.

Wanneer u  in de periode van 12 maanden voorafgaand aan deze vervaldatum examen doet, wordt uw certificaat met de geldigheidsduur verlengd. Besluit u zich eerder te hercertificeren dan geldt de examendatum als ijkpunt waarop de looptijd van het certificaat wordt bepaald.

IPC Groene Ruimte verzorgt ook de hercertificeringsexamens voor de Groenkeur-persoonscertificaten Boom Veiligheid Controleur en Daktuin en Gevelgroen (medewerker onderhoud, medewerker aanleg en voorman/uitvoerder).

Bij BDA Opleidingen kunt u de opleiding Veilig werken op hoogte volgen en aansluitend examen doen.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.