Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Opleiders voor persoonscertificaten

Opleiden voor Groenkeur

Marktpartijen, instellingen en scholen zijn vrij om een opleiding/cursus aan te bieden die is gebaseerd op de eindtermen uit de examendocumenten van onze persoonscertificaten. Eén criterium is er echter wel: iedere opleider dient zich als cursusaanbieder te laten registreren bij Groenkeur.

Voorwaarden

Opleiders voor persoonscertificaten worden bij registratie ten minste verplicht om cursusinformatie en prijzen op transparante wijze openbaar te maken, zodat kandidaten zelf een oordeel kunnen vormen over de geboden dienst. Verklaringen van deelname (aan een cursus) moeten voldoen aan de eisen die door Groenkeur zijn gesteld in het betreffende examendocument. Daarnaast is het opleiders niet toegestaan zelf certificaten uit te geven. Bovendien mogen zij, zonder schriftelijke toestemming vooraf, zelf geen schema’s te ontwikkelen, die gebaseerd zijn op het beroepsprofiel uit de examendocumenten en beoordelingsrichtlijnen van Groenkeur.

Examenlocatie boeken

De examens voor alle Groenkeur-persoonscertificaten worden tot 1 januari 2023 afgenomen door Examenpunt in Schaarsbergen.

Vanaf 1 januari 2023 komen er meer examenlocaties in Nederland. Met de uitbreiding van het aantal locaties voor examens van Groenkeur-persoons-certificaten willen wij meer flexibiliteit bieden. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor een update mail.

Opleiders voor persoonscertificaten kunnen voor het examineren van een groep voor één van de Groenkeur-persoonscertificaten het groepsaanmeldingsformulier insturen. De exameninstelling Examenservices die namens Groenkeur de examens afneemt plant het examen in en wijst een toezichthouder toe. Indien er bij een opleider zelf geen ruimte is, dan biedt Examenservices ruimten in het land aan. Als het examen ook een praktijkgedeelte omvat, zorgt de opleider voor een geschikte locatie en kundig examinator.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.