Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Hoe kan ik mij certificeren?

Elke ondernemer binnen de groene sector kan een Groenkeur certificaat behalen door zich te laten certificeren. Hoe kan ik mij certificeren vraagt u zich dan af?
De basale eisen zijn als volgt: u professionaliseert het bedrijfsproces voor uzelf, voor uw werknemers en voor uw klanten waarbij de tevredenheid van uw klanten centraal staat. Bovendien formuleert u een duurzaamheidsambitie. Ook legt u een basis voor vakbekwaamheid in uw bedrijf om uw klanten deskundig advies te geven. Om de vakkennis up-to-date te houden volgt iedereen binnen uw bedrijf cursussen. Binnen het bedrijf deelt u kennis en u hanteert een cyclus van kwaliteitsverbetering. Zo eenvoudig is het om u voor Groenkeur te certificeren. Voor boomkwekerijproducten vindt u de informatie op Planet Proof.

De volgende stappen loopt u af in het pad naar Groenkeur certificering.

 1. Kwaliteitssysteem opzetten

Zet op papier hoe u werkt en wat u daarmee belooft aan uw klanten. Maak het uzelf niet te moeilijk. Schijf alleen op wat nodig is om kwaliteit en vakmanschap voor uw klanten te garanderen. Toets daarbij of uw onderneming voldoet aan de gewenste beoordelingsrichtlijn.

Voor het opstellen van een kwaliteitssysteem kunt u ook hulp inschakelen van een adviseur.

 2. Toetsing (audit)

Een onafhankelijke certificerende instelling (CI) toetst uw bedrijf tijdens een audit. Deze instellingen zijn hiervoor geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. In Nederland beschikken verscheidende CI’s over een Groenkeur-licentie om audits te mogen uitvoeren.

U kiest zelf een certificerende instelling. Vraag altijd een offerte aan! U kunt de Groenkeur-audit combineren met bijvoorbeeld VCA en andere ISO’s.

3. Registratie en beeldmerk

Voorbeeld certificaat Groenkeur Groenvoorziening TUV
bron: Roodbeen BV

De certificerende instelling geeft het certificaat uit en stuurt Groenkeur een kopie. Via het aanmeldformulier meldt u zich aan als deelnemer. Zodra beide documenten bij ons binnen zijn, nemen wij u op in het Groenkeur-register op de website.

Registratie is de officiële erkenning van het certificaat. Na registratie is uw bedrijf gemachtigd om het Groenkeur-beeldmerk te voeren. U ontvangt van ons een login om de beeldmerken te kunnen downloaden.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.