Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Inspecteur NEN 2767 conditiemeting groen

Inspecteur NEN 2767 groen

In 2017 is gestart met de ontwikkeling van een systematiek voor het bepalen van de conditie van de groene buitenruimte (cultuurgroen). In 2020 heeft een aantal gemeenten, een provincie en een woningbouwcorporatie hiermee ervaring opgedaan. Omdat de verdere professionalisering van assetmanagement in het groen steeds meer vorm krijgt, is besloten om een opleiding tot inspecteur NEN 2767 conditiemeting groen op te zetten.

Gesteldheid buitenruimte

Dit moet leiden tot het uniform en eenduidig bepalen en vastleggen van de conditie van de groene buitenruimte. Op deze wijze kunnen we er gezamenlijk met alle partners voor zorgen dat iedereen die met goed gevolg het bijbehorende examen heeft afgelegd en zich daarmee inspecteur NEN 2767 conditiemeting groen mag noemen, begrijpt wat de achtergrond van de systematiek is, zodat de conditie op gelijke wijze wordt geïnterpreteerd.

De inspecteur NEN 2767 conditiemeting groen is daarmee in staat zelfstandig en onafhankelijk een inspectie voor de groene buitenruimte uit te voeren volgens de NEN-2767 methodiek. Daarbij is de inspecteur in staat om de inspectieresultaten gestructureerd, transparant en uniform vast te leggen in een inspectierapportage. Voor het uitvoeren van de Integrale Inspectie hanteert de inspecteur de methodiek zoals beschreven in de NEN-2767 deel 1 (theorie) en deel 2 (gebrekenlijsten).

Aansluiting bij andere Groenkeur-richtlijnen

De richtlijn Inspecteur NEN 2767 cnditimeting groen sluit goed aan bij onze bestaande kwaliteitsmanagementsystemen, zoals het Groenkeur schema voor boomveiligheid controles en de beoordelingsrichtlijnen GroenvoorzieningBoomverzorging. Ook nieuwe ontwikkelingen als de beoordeling van groene daken en gevels passen goed in het traject van conditiemeting van groen volgens NEN 2767.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.