Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Welke certificaten zijn er?

Groenbedrijven kunnen één of meerdere bedrijfscertificaten behalen. Groenaannemers kiezen voor: Boomverzorging, Dak- en Gevelbegroening en/of Groenvoorziening. Daarnaast is er een certificaat voor telers van duurzamere boomkwekerijproducten. Speciaal voor hen is het productcertificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten ontwikkeld. Tot slot heeft Groenkeur sinds 2021 een speciaal add-on voor ecologisch bermbeheer: Kleurkeur. Dit schema gaat samen in combinatie met de BRL Groenvoorziening.

Naast de bedrijfscertificaten en het productcertificaat beheert Groenkeur een aantal persoonscertificaten. Dit zijn diploma’s waarmee groenprofessionals kun vakkennis en vakmanschap aantonen.

De bedrijfscertificaten worden onder accreditatie afgegeven. Bij de product- en persoonscertificaten is dat echter niet het geval.

Groenbedrijven en professionals met een Groenkeur-certificaat bieden dankzij hun vakkennis en aantoonbare duurzame kwaliteit.

Welke certificaten zijn er? Groenvoorziening
Certificaat Groenvoorziening: Groenonderhoud volgens Groenkeur (Bron: Van Dijk)

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.