Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Veilig werken op hoogte

Veilig werken op hoogte Certificaat Groene gevels
Veilig werken op hoogte met de juiste middelen aan groene gevels

Tot voor kort was veilig werken op hoogte onderdeel van de Groenkeur-certificaten voor de medewerkers Dak- en Gevelbegroening. Op verzoek van de medewerkers en bedrijven is echter besloten om dit onderdeel apart aan te bieden. Veilig werken is hiervoor te belangrijk. Het gaat dan ook niet zozeer om het behalen van een certificaat Veilig werken op hoogte, maar juist om bewust zijn van veiligheid en het bijbehorende gedrag.

Waar kan ik de opleiding volgen?

Met de introductie van vernieuwde persoonscertificaten Dak- en Gevelbegroening is de instapeis geïntroduceerd dat cursisten beschikken over een certificaat ‘Veilig werken op hoogte‘. Alleen met dit (of een vergelijkbaar certificaat) kan men deelnemen aan het Groenkeur-examen ‘Dak- en Gevelbegroening medewerker onderhoud’. Er bestaan voor Veilig werken op hoogte momenteel diverse opleidingen met verschillende diepgang en bewijzen van deelname, waaronder ook ‘certificaten’. Omdat Groenkeur de veiligheid ook echt wil borgen, is besloten om samen met de experts van BDA Dak- en gevelopleidingen een eigen training en examen te ontwikkelen. Zo zijn de basiskennis en vaardigheden meteen op de juiste manier vastgelegd en bent u er van verzekerd dat het een goede opleiding betreft.

Examens

Veilig werken op hoogte Certificaat Groenkeur.
Veilig werken bij Onderhoud daktuin.

Deze nieuwe cursus wordt als eerste aangeboden door BDA Dak- en Gevelopleidingen. Bedrijven en vakmensen kunnen zich zowel voor de cursus als het examen inschrijven. Alle informatie over opleidings- en examendata is terug te vinden op www.bdaopleidingen.eu. De gediplomeerde medewerkers zijn vanaf oktober 2020 terug te vinden in het Groenkeur-register.

Groendak het nieuwe normaal

Op basis van het in 2020 vernieuwde praktijkboek ‘Multifunctionele groene daken en gevels’ van ISSO heeft Groenkeur samen met IPC groene ruimte de dak- en gevelopleidingen ontwikkeld. Ook die worden vanaf september 2020 gegeven. In deze opleidingen komen aanleg, onderhoud en werkvoorbereiding voor een daktuin of groene gevel aan bod. Opleidingen speciaal voor groenprofessionals. Op deze wijze stimuleert Groenkeur met haar partners daktuinen als het nieuwe normaal om klimaatadaptatie, duurzaamheid en biodiversiteit te verbeteren. Alle opleidingen staan beschreven op www.groenkeur.nl. Voor het reguliere onderwijs zijn er op mbo-niveau keuzedelen uitgewerkt.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.