Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Waarom Groenkeur vragen?

Waarom Groenkeur in mijn aanbesteding vragen?

De Groenkeur-kwaliteitsnormen liggen vast in de beoordelingsrichtlijnen die wij laten beoordelen door de Raad voor Accreditatie (RvA). Hiermee voldoet de normering aan de internationale eisen van ISO 9001: 2015. De hoge kwaliteitseisen op het gebied van kwaliteitsmanagement, vakbekwaamheid en duurzaamheid bepalen dan ook de waarde van het keurmerk. Bedrijven krijgen jaarlijks een audit (controle) op hun bedrijfsprocessen en uitvoering van de werkzaamheden, dit voeren de auditors van onafhankelijke certificatie instellingen uit.

Waarom Groenkeur vragen?

Als aanvulling op de reguliere audits door de certificerende instellingen laat Groenkeur jaarlijks een aantal bedrijven ook onaangekondigd controleren. Bij de onaangekondigde controle nemen inhoudelijk deskundigen een steekproef gericht op de kwaliteit van het geleverde werk, de vakbekwaamheid van het personeel en de genomen verkeersmaatregelen bij lopende projecten. De controles worden maximaal 24 uur van tevoren gemeld. De opdrachtgever krijgt een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de controle.

Als opdrachtgever weet u zich verzekerd van vakwerk dat tot uitdrukking komt in de aantoonbare kwaliteit van de uitvoering van het project én eindproduct. Dit geldt eveneens voor de bedrijfsvoering.

Ook kunt u als opdrachtgever een verzoek tot een onaangekondigde controle op uw eigen project in uw uitvraag meenemen. De kosten zijn transparant en u weet dan zeker dat de kwaliteit van uw project aan de afgesproken verwachtingen voldoet. Neem hiervoor contact met ons op.

“Certificering is voor ons, niet iets wat wij doen voor onze opdrachtgever, wij zien het echt als een lange termijn investering in onze eigen organisatie”

Menno Weverling van Weverling Groenproviders

 

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.