Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Wie wordt de BovensteBeste bermbeheerder 2022?

Geniet u van de bloemrijke bermen uw gemeente? Toon dan uw waardering en stem tussen 1 mei en 1 juni op één van de vijf genomineerde kandidaten die verantwoordelijk zijn voor die mooie bermen voor de titel ‘BovensteBeste Bermbeheerder 2022’. Deze prijs wordt uitgereikt door De Vlinderstichting in samenwerking met Stichting Groenkeur.

Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook leefgebied voor talloze planten en dieren. De Vlinderstichting bevordert daarom bloemrijke bermen, door opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot insectenvriendelijk beheer. Ook in de strijd tegen de eikenprocessierups kunnen bloemrijke bermen een rol spelen, doordat ze natuurlijke vijanden aantrekken. Groenkeur heeft in samenwerking met de Vlinderstichting de richtlijn Kleurkeur ontwikkeld. Deze richtlijn  staat voor het ecologisch beheer van bermen en groenstroken en bevordert de biodiversiteit langs de (nationale) wegen en watergangen.

Beloning voor ecologisch bermbeheer

Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer. Daarom wordt elke twee jaar de BovensteBeste Bermbeheerder gekozen.

In 2020 ging de titel naar de gemeente Gouda met stadsecoloog André van Kleinwee. Een echte voorloper die al in de jaren 1980 is begonnen met ecologisch bermbeheer. Gouda was één van de bijna honderd genomineerden. Wie wordt dit jaar BovensteBeste Bermbeheerder?

Kies uw kandidaat

De nominaties zijn inmiddels binnen. Een deskundige jury, bestaande uit Dick Oosthoek (Stichting Groenkeur), André van Kleinwee (Gemeente Gouda), Margriet Rouhof (Tennet), Albert Vliegenthart en Anthonie Stip (De Vlinderstichting), selecteert de vijf meest aansprekende kandidaten. Vanaf 1 mei krijgen deze de gelegenheid zich te profileren op de website van De Vlinderstichting en campagne te voeren. Tot 1 juni kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriet op de website van De Vlinderstichting. Daarna weten we wie de BovensteBeste Bermbeheerder 2022 is!  

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.