Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Einde overgangsperiode nieuwe beoordelingsrichtlijnen

De overgangsperiode naar de nieuwe beoordelingsrichtlijnen van Groenkeur is bijna ten einde. Vanaf 1 juli mogen er volgens de overgangsregeling alleen nog audits worden uitgevoerd volgens de Groenkeur 2023 normen. Dit betekent dat óók de jaarlijkse controle-audit volgens deze nieuwe norm wordt beoordeeld. Hierdoor worden er vanaf 1 juli 2023 alleen nog certificaten uitgegeven of verlengd op basis van de nieuwe normen.

Nieuwe normen 2023

Nieuw certificaat ongewijzigde looptijd

Groenkeur-deelnemers ontvangen na de controle-audit een nieuw certificaat volgens de nieuwe norm. Echter, omdat het hier om een controle-audit gaat is de looptijd is gelijk aan die van het oude certificaat.

Kortom: het toetsen bij controle op de oude norm (2016) is vanaf 1 juli 2023 NIET meer mogelijk voor de beoordelingsrichtlijnen Boomverzorging, Groenvoorziening en Dak- en gevelbegroening van Groenkeur.

2023 norm in aanbestedingen

Opdrachtgevers vragen vanaf 1 juli alleen nog maar de nieuwe norm uit in aanbestedingstrajecten of opdrachten/bestekken. Als gevolg hiervan zullen deelnemers ook dat certificaat moeten kunnen overleggen. Met het aflopen van de overgangsperiode naar de nieuwe beoordelingsrichtlijnen worden eerdere certificaten niet langer geldig.

De beoordelingsrichtlijnen van Groenkeur zijn gecombineerd met ISO 9001:2015.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.