Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Even voorstellen: Francisca van den Broeke

Hoi! Graag wil ik me even voorstellen ik ben Francisca van den Broeke en ben sinds 1 februari 2023 verbonden aan Groenkeur. Ik woon in het mooie en groene Wolfheze en ik ben getrouwd met Léon de Martelaere. Wij wonen in de rand van het bos samen met onze vijf honden, drie katten en twee Amerikaanse minipaarden.

Francisca van den Broeke

Ik heb in Wageningen Zoötechniek [nu: Animal Science, red.] gestudeerd. Na mijn studie ben ik terecht gekomen in de Agrarische bedrijfsverzorging. Hier was ik o.a. verantwoordelijk voor de coördinatie van de eerste grote vogelgriepuitbraak. Daarna ben ik in 2003 aan de slag gegaan bij een grote groenaannemer met 100 man personeel, waar ik verantwoordelijk was voor de KAM-zaken. Dit bedrijf was in het bezit van ISO 9001, VCA en ook BRL Groenvoorziening en BRL Boomverzorging. Dit was mijn eerste kennismaking met de groene normen.

Certificering

Vanaf 2012 ben ik als auditor bij TÜV Nederland aan de slag gegaan. Ik ben gekwalificeerd voor alle schema’s die in beheer zijn bij Groenkeur, ISO 9001, VCA, CO2 Prestatieladder en VKL (Voedsel Kwaliteit Landbouw). Daarna ben ik doorgegroeid naar schemacoördinator ISO 9001, VKL en alle groene schema’s. Een volgende, logische stap was doorgroeien naar manager Audit en Training van de primaire sector. Hier kreeg ik de verantwoordelijkheid over een deel van de auditoren. Ook was ik verantwoordelijk voor de implementatie van de wijzigingen van de BRL-en Groenkeur, VKL, SNF, SNA en nog een aantal kleine schema’s. Naast mijn werk heb ik altijd wat freelance-/advieswerk gedaan op kleine schaal.

Nieuwe stap

Op een gegeven moment stel je jezelf de vraag: Wil ik nog iets anders doen in mijn werkzame leven? Naast een hobby die ook wel tijd kost -het verzorgen van onze levende have-, ben ik betrokken bij de lokale politiek. Bovendien wil ik graag mijn expertise inzetten in een baan die aansluit bij mijn passie. Ik ben in gesprek gegaan met Dick en dit heeft geresulteerd tot de nieuwe uitdaging bij Groenkeur. Ik ben vanuit mijn rol bij TÜV ook betrokken geweest de stuurgroep duurzaamheid van Groenkeur. Ook stond ik aan de wieg van Kleurkeur gestaan. En ik heb het zien uitgroeien tot een volwassen schema te bevordering van de biodiversiteit.

Dus aan alle kanten kan ik van mijn passie mijn werk maken. Doordat ik alle facetten ken hoop ik een inspirerende bijdrage te leveren aan het schemabeheer en de verduurzaming van de schema’s.. Vanzelfsprekend kijk ik uit naar een mooie samenwerking met bestaande en nieuw te ontdekken partners en het kleine maar fijne team van collega’s in Ede.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.