Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Opleiding Voorman/Uitvoerder groene daken en gevels

In november was er weer een cursusdag van de nieuwe opleiding tot Voorman/Uitvoerder groene daken en gevels. De cursus wordt gegeven door IPC Groene Ruimte in Arnhem. Deelname aan het examen is een optie en om die reden is het geen standaard onderdeel van de trainingsdag. Voor het examen schrijf je je dan ook apart in bij Examenpunt. Bovendien is er de mogelijkheid zich via de elektronische leeromgeving voor te bereiden op het examen.

Het examen Voorman/Uitvoerder groene daken en gevels leidt tot Groenkeur-certificering. Als instapeis voor deze training geldt het Groenkeur persoonscertificaat Medewerker groene daken en gevels Aanleg. In het laatste kwartaal van 2020 zijn de vernieuwde opleidingen en examens voor de persoonscertificaten Medewerker Dak- en gevelbegroening Aanleg en Medewerker Dak- en gevelbegroening Onderhoud van start gegaan.

Praktijkboek als basis

Op basis van het praktijkboek Multifunctionele daken en gevels heeft Groenkeur samen met IPC Groene Ruimte de vernieuwde opleidingen groene daken gevels ontwikkeld. Opleidingen speciaal voor groenprofessionals. Veilig werken op hoogte hoort hier natuurlijk ook bij. Hiervoor is een apart certificaat ontwikkeld samen met BDA Opleidingen. Op deze wijze stimuleert Groenkeur met haar partners naar daktuinen als het nieuwe normaal. Voor het reguliere onderwijs zijn er op mbo-niveau keuzedelen uitgewerkt.

Op de pagina downloads staan het nieuwe examendocument evenals de overgangsregeling voor de vernieuwde opleidingen groene daken en gevels. Kijk voor meer informatie over de trainingen ook op de site van IPC Groene Ruimte en Examenpunt.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.