Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Reinald van Ommeren versterkt Groenkeur-bestuur

Met ingang van 1 september 2022 versterkt Reinald van Ommeren (59) het Groenkeur-bestuur. Binnen het bestuur vertegenwoordigt hij de groenvoorzieners. Reinald is directeur van Loohorst Groep. Na de mbo-opleiding Bosbouw en Cultuurtechniek volgde Hovenier/Groenvoorziener en in 1994 rondde Reinald de opleiding hbo Bedrijfskunde met succes af. Kwaliteit en kwaliteitszorg in de groene buitenruimte liggen hem na aan het hart. Vanaf de beginjaren van Groenkeur is hij dan ook al betrokken bij onze stichting; bij de totstandkoming van de beoordelingsrichtlijn Boomverzorging en als commissielid PR.

Sociale invalshoek

Sinds 2006 is Reinald DGA en algemeen directeur van de Loohorst Groep. Hieronder vallen LooHorst Landscaping BV en LooHorst Dak- & Gevelgroen BV. LooHorst Landscaping BV -met vestigingen in Ede en Ermelo- telt inmiddels ruim 60 vaste medewerkers. En daarvoor was hij bijna twintig jaar werkzaam als projectleider en directielid bij twee andere bedrijven in de groenvoorziening. Kenmerkend is dat circa 30% van de medewerkers een afstand tot arbeidsmarkt heeft. Reinald is eveneens actief op het gebied van onderwijs, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Zo is hij medeoprichter van de circulaire marktplaats Insert.nl.

Duurzaam en circulair ondernemen

Het bestuur krijgt met Reinald kennis en kunde vanuit diverse invalshoeken aan boord. Loohorst is voor alle drie de bedrijfscertificaten van Groenkeur gecertificeerd. Dit vergroot de gedragenheid van ons keurmerk en past in de visie om duurzaam ondernemen een prominentere plaats te geven binnen Groenkeur en haar certificaten. Wij zijn blij dat Reinald van Ommeren het Groenkeur-bestuur gaat versterken.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.