Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Duurzamere Boomkwekerijproducten

Het productcertificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten richt zich op de productie en afzet van duurzamere boomkwekerijproducten. Het certificaat kent bovenwettelijke eisen op het gebied van milieu en traceerbaarheid.

De certificaat is geschikt om producten te kunnen leveren aan afnemers die duurzaamheid belangrijk vinden op nationale- en internationale markten. Groenkeur Boomkwekerijproducten voldoen aan de criteria voor ‘Maatschappelijk verantwoord inkopen van groenvoorzieningen’  van de overheid.

Dit productcertificaat is het resultaat van de samenwerkingsovereenkomst tussen SMK en Groenkeur voor certificatie van duurzamere boomkwekerijproducten. Sinds 1 januari 2019 is nog maar één certificatieschema van toepassing. Dat schema heet ‘On the way to PlanetProof’ en wordt beheerd door SMK. Tevens zijn de kwaliteitseisen gelijk aan die van het certificaat On the way to PlanetProof.

Boomkwekerij De Spankert ontvangt als eerste het vernieuwde productcertificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten

Voor de nabije toekomst geldt dat er een toenemend belang is om duurzaam werken te integreren in de bedrijfsvoering. Groenkeur- en PlanetProof-telers werken aan schonere lucht, vruchtbare bodem, een goede waterkwaliteit en meer natuur op het bedrijf. Daarnaast doet circulariteit zijn intrede binnen de groene sector. Hierdoor zal de vraag naar duurzamer geteelde boomkwekerijproducten toenemen. Doet u ook mee?

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.