Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Nieuwe TC Duurzaam en circulair werken

Op 5 oktober was het zover: de nieuwe technische commissie Duurzaam en Circulair werken kwam online samen. De afgelopen periode hebben de onderwerpen duurzaam en circulair werken op veel plekken de aandacht gekregen binnen Groenkeur. Met als conclusie dat de urgentie voor deze onderwerpen voor Groenkeur duidelijk is. Niets doen is geen optie.

Duurzaam ondernemen

Uiteindelijk is ervoor gekozen de beoordelingsrichtlijnen op een basisniveau uit te breiden met normen voor het onderwerp duurzaam ondernemen. Deze normen gaan voor alle deelnemers gelden. De Groenkeur deelnemers zijn daarmee voorbereid op de toekomstige vraag van opdrachtgevers naar het beperken van de CO2-uitstoot en van het gebruik van grondstoffen. Uitbreiden van de schema’s op een basisniveau betekent het ontwikkelen van een basisset met minimale normen die in principe voor iedereen haalbaar zijn.

Voor wat duurzaam ondernemen betreft, denken wij aan normen voor: klimaat, milieu, biodiversiteit, water en zuinig omgaan met grondstoffen. Zo willen we vanuit Groenkeur bijdragen aan het verbeteren van de uitvoering van de werkzaamheden in de groene ruimte.

Voor advisering over de invulling van de basisnormen voor duurzaam ondernemen is een speciale technische commissie duurzaam en circulair werken in het leven geroepen. Binnen deze technische commissie is nog plaats voor vertegenwoordigers van opdrachtgevers. Geïnteresseerd om een bijdrage te leveren? Bekijk dan de vacature.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.