Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Nationale Bomenbank

In Bleskensgraaf staat het hoofdkantoor van de Nationale Bomenbank. Midden in een groene omgeving met daarachter een kwekerij met biologisch geteelde bomen. Van hieruit sturen de eigenaren Dirk Doornenbal en Pieter-Jan de Winter de NBB-Groep aan. Een cluster van bedrijven dat ervoor zorgt dat alle facetten van het bomenspecialisme bediend worden.

NBB-Groep

Nationale Bomenbank is onderdeel van NBB-Groep. In deze groep houdt Nationale Bomenbank zich bezig met uitvoerend boomwerk. Zusterbedrijf Terra Nostra is actief met onderzoek en advies bij bomen. Samen trekken zij op in integrale projecten met bomen en versterken elkaar over en weer met wetenschappelijke kennis enerzijds en praktische toepasbaarheid anderzijds. Zij doen dit landelijk vanuit de vestigingen Bleskensgraaf, Mill en Amsterdam. Bij Nationale Bomenbank werken boomspecialisten pur sang. Dagelijks houden zij zich bezig met het planten en verplanten van bomen, integraal boombeheer, het inrichten van groeiplaatsen voor bomen en ziekte- en plaagbeheer bij bomen, zoals eikenprocessierups. Volgend jaar bestaat het bedrijf 50 jaar. In die tijd heeft Pieter-Jan de Winter het familiebedrijf van zijn vader overgenomen en uitgebouwd tot wat het nu is. Vanaf 1 januari is Dirk Doornenbal, die na zijn opleiding aan de HAS in Delft sinds 1996 bij het bedrijf werkt, algemeen directeur en mede-eigenaar van NBB-Groep. Pieter-Jan is sindsdien financieel directeur. De competenties van beiden komen zo beter tot zijn recht en vullen elkaar goed aan.

Kwaliteit voorop

Dirk vindt kwaliteit in de boomverzorging belangrijk en neemt dan ook met trots de Groenkeur-oorkonde in ontvangst van Dick Oosthoek. Vanaf het prille begin is Nationale Bomenbank namelijk al gecertificeerd volgens de BRL Boomverzorging. Dirk: ‘Bomen zijn belangrijk voor mensen en verdienen het met zorg behandeld te worden. Dit vergt het inzicht en vakmanschap van een boomspecialist. Groenkeur heeft dit vanaf het begin onderkend met een aparte BRL Boomverzorging’. Onder aanvoering van Dirk ontwikkelt NBB-Groep zich nu verder door. Zo is Terra Nostra, dat onder leiding staat van Henry Kuppen, per 1 januari ook actief in België.

Dirk Doornenbal, directeur Nationale Bomenbank met Groenkeur oorkonde
Dirk Doornenbal met oorkonde

Bijdragen aan verbetering

Pieter-Jan levert al jaren een actieve bijdrage aan het verbeteren van partijen waarbij NBB-Groep nauw betrokken is. Zo is hij prominent lid van het VHG Platform bomen. Ook is hij jarenlang lid geweest van het Groenkeur-bestuur. Nu is Pieter-Jan samen met Remco Valk aan het onderzoeken hoe versplintering in het boomspecialisme voorkomen kan worden. Er zijn veel verschillende opleidingscertificaten, veel plekken waar je informatie moet verzamelen om tot een goed beheerplan en goede uitvoering te komen. Door dit te gaan bundelen in een Nationaal Platform Bomen verwachten zij de belangen weer bijeen te brengen en zo het vak een stap verder te helpen in de ontwikkeling naar nog meer professionaliteit.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.