Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Hoogheemraadschap en gemeente Lansingerland samen aan zet

De gemeente Lansingerland en het Hoogheemraadschap Schielanden en Krimpenerwaard zetten gezamenlijk een aanbesteding in de markt. Kleurkeur speelt hierin een hoofdrol. Daarom ging een redacteur van NWST op pad voor ons.

Nancy Meijer, beleidsadviseur watersystemen bij het hoogheemraadschap, is dan ook zeer enthousiast over dit soort samenwerking met gemeentes. ‘Door het onderhoud aan water en oevers in gemeentes te combineren in één aanbesteding, werk je omgevingsgericht, efficiënter en verbeter je de kansen voor biodiversiteit.’ 

De twee percelen zijn afzonderlijk gegund aan Megron BV uit Vlaardingen en Verkuil & Moree BV uit Alblasserdam. De raamovereenkomsten traden in werking op 1 maart 2021. Met deze aanbesteding is een bedrag gemoeid van 6 tot 9 miljoen euro voor beide percelen samen.

In het interview voor vakblad Stad en Groen komen beide aannemers, de gemeente en het hoogheemraadschap aan het woord. De gemeente is zo enthousiast over de methode dat ze ook zal toetreden tot de klankbordgroep van Kleurkeur om het schema verder te helpen verbeteren.

Lees het gehele interview op met Hoogheemraadschap en gemeente Lansingerland en de aannemers in Stad en Groen.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.