Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Eerste nieuwe deelnemer 2022: Molhoek-CCT

Op 7 februari jl. reikte Dick Oosthoek het Groenkeur Groenvoorziening en Kleurkeur-certificaat aan de eerste nieuwe deelnemer van 2022: Molhoek-CCT. Het bedrijf besloot zich te certificeren voor goed en duurzaam groenbeheer rond infrastructuur. Dit ter aanvulling op het realiseren van railgebonden civiele werken. Molhoek-CCT ontwikkelt zich verder als groen kenniscentrum.

De laatste jaren heeft Molhoek-CCT deskundigheid op het gebied van groenbeheer ontwikkeld. Nieuwe professionals zijn aangetrokken en eigen vakmensen zijn opgeleid om groenbeheerplannen uit te werken en uit te voeren. Of het nu gaat om regulier onderhoud inclusief de bestrijding van invasieve exoten als de Japanse Duizendknoop, of het behoud en herstel van biodiversiteit. Voor specifieke problematiek wordt een beroep gedaan op het netwerk van ecologische specialisten. Bovendien heeft Molhoek-CCT geïnvesteerd in de schoonste motoren en elektrisch materieel en gereedschap. Bovendien heeft het bedrijf een ergonomische smalspoortrekker om groenbeheer verantwoord te doen.

Bermbeheer

Het certificaat bevestigt dat Molhoek-CCT het meerjarig beheer en onderhoud van bermen, groenstroken en andere groenvoorzieningen professioneel op zich kan nemen. En dit met inbegrip van ecologisch advies en ecologische werkplannen.

René van Kekem, directeur van Molhoek-CCT: “Onze kracht is sterk projectmanagement met uitstekende werkvoorbereiding. Dat geldt voor de hele scope, inclusief groenbeheer. We zijn intrinsiek gemotiveerd om onze klanten daarmee toegevoegde waarde te leveren, wel of niet in combinatie met railgebonden civiele werken. Met ons certificaat op niveau 4 van de Veiligheidsladder bevestigen we dat we ons werk langs weg en spoor op hoog veiligheidsniveau uitvoeren, ook het groenwerk. Onze kennis en kunde blijven we uitbouwen. Zo ontwikkelen we ons steeds verder als groen kenniscentrum voor uiteenlopende opdrachtgevers.”

Groen kenniscentrum

“Het is bijzonder dat Molhoek-CCT heeft geïnvesteerd in deze specifieke expertise.”, zegt Dick Oosthoek. “Tijdens audits controleert certificeringsinstelling Kiwa naast de vakbekwaamheid van het personeel, kennis en kunde, ook kwaliteitsmanagement en veilig werken . En Molhoek-CCT voldoet aan alle eisen. We juichen de ambitie tot groen kenniscentrum toe. Want met de certificeringen bevorderen we een hoog kwaliteitsniveau en een door opdrachtgever en opdrachtnemer gedragen aanpak voor groenbeheer die steeds duurzamer wordt. Daar plukken we allemaal de vruchten van.”

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.