Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Première : Ecologisch Bermbeheer

Premiere : docu Ecologisch Bermbeheer in beeld

In januari 2021 staat de Infratech gepland en daar komt ecologisch bermbeheer in beeld. Op deze beurs laten leveranciers en dienstverleners zien wat ze in huis hebben om de infrastructuur van Nederland in goede conditie te houden. Deze beurs kan nog wel wat groen gebruiken. In het afgelopen jaar hebben De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur samen met een groot aantal partners (gemeente, provincie, waterschap, Rijkswaterstaat en aannemers) hard gewerkt om richtlijnen op te stellen voor Ecologisch Bermbeheer. Dit initiatief is met ingediend voor de Infratech Innovatieprijs met een korte video die vandaag in première gaat: Ecologisch Bermbeheer in beeld. Een werkmethode om de flora en fauna in bermen en grasstroken te verbeteren. Langs onze infrastructuur liggen opgeteld enorme hectares natuur, omdat die nu vaak verwaarloosd is door ze als gazons te beheren.

Door samen te werken met een gericht doel is een korte tijd een ambitie, zoals ecologisch bermbeheer, te verwezenlijken. Door anders samen te werken zijn er wel degelijk is in een zeer korte periode een niewue initiatief ontwikkeld. Er zijn al meer dan 400 cursisten langs gekomenen in bestekken is Kleurkeur al verwerkt. De afgelopen periode heeft Corona laten zien dat we tot veel creativiteit in staat zijn. Om anderen in de sector ook te stimuleren om nieuwe samenwerkingen aan te gaan is het initiatief Kleurkeur als voorbeeld ingestuurd voor de Intratech Innovatieprijs 2021.

Op de dag van de duurzaamheid presenteren we de première : Ecologisch Bermbeheer in Beeld. We willen laten zien dat het wel degelijk kan. Groen en grijs gaan heel goed samen om Nederland mooier te laten kleuren.

De video is te zien op het Groenkeur Youtube-kanaal

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.