Veelgestelde vragen2019-07-23T08:56:56+02:00
Ik ben…
Vind gecertificeerden >

Veel gestelde vragen

Vakmensen

Het certificaat Boom Veiligheid Controleur (BVC) behaal je niet met een DIB-certificaataugustus 12, 2019 12:48 pm

Regelmatig komt de vraag voorbij of het certificaat Data Inspecteur Bomen het huidige BVC (VTA) certificaat vervangt. Dat is niet correct. Om aan de richtlijnen van het BVC-certificaat te voldoen dient u een Boom Veiligheids Controleur-examen af te leggen onder auspiciën van IPC Groene Ruimte.

Zij zijn de enige licentiehouder die certificaten BVC kunnen afgeven. Zij zorgen ervoor dat u in het openbare register bij Groenkeur als boomveiligheidcontroleur (BVC) komt te staan en u ontvangt van Groenkeur de bijbehorende pas.

Ook volgens de beoordelingsrichtlijn Boomverzorging dient u te beschikken over een BVC-certificaat voor de inspectie van bomen.

Ik ben mijn BVC-pas kwijt. Wat nu?juli 11, 2019 5:53 am

Bent u uw pas verloren of is deze beschadigd? Wat vervelend. U kunt een nieuwe pas aanvragen door een mail te sturen naar info@groenkeur.nl met uw naam, adres en woonplaats en om welk certificaat het gaat. De kosten voor een vervangende pas bedragen 15 euro, te voldoen na ontvangst van uw nieuwe pas.

de enige echte BVC pas

Mijn dak en gevelcertificaat verloopt binnenkortaugustus 12, 2019 12:43 pm

In 2020 lopen de eerste certificaten van Dak en gevelbegroening af. In 2019 komt het nieuwe praktijkboek Multifunctionele daken uit, als vervang van het handboek Groene daken uit 2011. Gelijktijdig met het lanceren van het praktijkboek vernieuwen we de opleidingen om die beter op de dagelijkse praktijk te laten aansluiten. U dient daarom opnieuw examen te doen. Een overgangsregeling is nog in voorbereiding.

Wanneer moet ik mijn BVC certificaat verlengen?augustus 12, 2019 12:40 pm

Het BVC certificaat is geldig tot 5 jaar na de dag van uw examinering. U ontvangt naast het certificaat een pasje van Stichting Groenkeur, waarop de geldigheidsdatum ook vermeld staat.

Als u in het jaar voorafgaand aan het verlopen van uw certificaat opnieuw examen doet, verlengen wij uw pas op de afloopdatum weer met 5 jaar.

Als u te laat bent met uw herexamen dient u zowel het theorie als praktijkgedeelte opnieuw te doen.

 

 

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Go to Top