Veelgestelde vragen2021-01-14T11:20:27+01:00
Ik ben…
Vind gecertificeerden >

Veel gestelde vragen

Boom Veiligheids Contoleur


Wanneer moet ik mijn BVC certificaat verlengen?2020-11-17T13:07:41+01:00

Het BVC certificaat is geldig tot 5 jaar na de dag van uw examinering. U ontvangt naast het certificaat een pasje van Stichting Groenkeur, waarop de geldigheidsdatum ook vermeld staat.

Als u in het jaar voorafgaand aan het verlopen van uw certificaat opnieuw examen doet, verlengen wij uw pas op de afloopdatum weer met 5 jaar.

Als u te laat bent met uw herexamen dient u zowel het theorie als praktijkgedeelte opnieuw te doen.

 

 

Mijn certificaat Boom Veiligheid Controleur (BVC) is verlopen2020-11-17T13:07:41+01:00

De geldigheidsdatum staat vermeld op uw certificaat én pasje. Indien de datum verstreken is, dient u zowel uw praktijk- als theorie-examen opnieuw af te leggen.  In het verleden zijn pasjes verstrekt waarop stond dat u 3 maanden extra de tijd heeft om herexamen te doen, dan mag u die datum aanhouden. In de tussenliggende periode bent u niet meer bevoegd voor het uitvoeren van handelingen. Uw certificaat is inmiddels verlopen. Voor vragen kunt u contact opnemen met IPC Groene ruimte.

Ik ben mijn BVC-pas kwijt. Wat nu?2020-11-17T13:07:41+01:00

Bent u uw pas verloren of is deze beschadigd? Wat vervelend. U kunt een nieuwe pas aanvragen door een mail te sturen naar info@groenkeur.nl met uw naam, adres en woonplaats en om welk certificaat het gaat. De kosten voor een vervangende pas bedragen 15 euro, te voldoen na ontvangst van uw nieuwe pas.

de enige echte BVC pas

Het certificaat Boom Veiligheid Controleur (BVC) behaal je niet met een DIB-certificaat2020-11-17T13:07:41+01:00

Regelmatig komt de vraag voorbij of het certificaat Data Inspecteur Bomen het huidige BVC (VTA) certificaat vervangt. Dat is niet correct. Om aan de richtlijnen van het BVC-certificaat te voldoen dient u een Boom Veiligheids Controleur-examen af te leggen onder auspiciën van IPC Groene Ruimte.

Zij zijn de enige licentiehouder die certificaten BVC kunnen afgeven. Zij zorgen ervoor dat u in het openbare register bij Groenkeur als boomveiligheidcontroleur (BVC) komt te staan en u ontvangt van Groenkeur de bijbehorende pas.

Ook volgens de beoordelingsrichtlijn Boomverzorging dient u te beschikken over een BVC-certificaat voor de inspectie van bomen.

Delen via

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!