Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Trooi zorgt voor veiligheid en groen bij het spoor

De Groenkeur-bedrijven zijn zeer verschillend wat achtergrond en ontstaansgeschiedenis betreft. Trooi B.V. is een jong bedrijf dat begonnen is met het plaatsen van veiligheidshekwerken langs het spoor. Zo kun je tientallen kilometers van die wit-rode planken aantreffen, die door hen zijn aangebracht om de veiligheid bij werkzaamheden te waarborgen. Voor het aanbrengen van deze hekwerken werden mensen ingeleend die onder andere bij een lokaal hoveniersbedrijf werkzaam waren. Zo zorgt Trooi voor veiligheid en groen bij het spoor.

Groeien met groen

Doordat eind 2018 dit hoveniersbedrijf grotendeels is overgenomen door Trooi B.V. was het dan ook maar een kleine stap om naast het aanbrengen van hekwerk ook het groenonderhoud op te pakken. Er was nu een grote hoeveelheid extra kennis op het gebied van groen bijgekomen. Ze doen dit nu meestal als onderaannemer, maar laten zien dat ze deze projecten ook zelfstandig aan kunnen. Dat was een belangrijke reden om het certificaat BRL Groenvoorziening te halen. Onze directeur Dick Oosthoek, ging daarom op bezoek in Schijndel. Tijn heeft een kwaliteitsmanagement achtergrond en zorgt voor de noodzakelijke KAM-werkzaamheden. Hij is gewend met kwaliteitsmanagementsystemen te werken en weet goed raad met VCA, Groenkeur en het Digitaal Veiligheidspaspoort. Dit laatste certificaat is nodig om langs het spoor werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Met tien eigen medewerkers en een ploeg van tien inhuurkrachten zijn ze flexibel inzetbaar. In de regio van Schijndel verzorgen ze nu bedrijfstuinen. In een grotere regio pakken ze andere werkzaamheden op als ondersteuning van grotere aannemers, zoals het bestraten, glasvezelprojecten en weer groen aanbrengen. Het spoor houden ze onkruidvrij en ze verrichten maaiwerkzaamheden en andere onderhoudswerkzaamheden langs de Nederlandse spoorwegen. Het bedrijf is volop in ontwikkeling en er zijn ook doorgroei mogelijkheden. Het bedrijf zoekt nog wel de nodige nieuwe mankrachten om door te kunnen groeien. Op hun website staan meerdere vacatures.

Je eigen doel

We spraken ook over duurzaamheid en hoe je dit kunt invullen. Hoe krijg je binnen bestaande opdrachten een nieuwe werkwijze geïntroduceerd? Dat is nog best lastig als onder aannemer in deze professionele markt. Het is wel belangrijk en dat is ook de tip die Trooi B.V. voor Groenkeur heeft: “Stel een doel vast”. Dat hebben ze zelf ook gedaan. Wij willen graag de komende jaren groeien in onderhoud in de eigen regio en landelijk actief blijven in de werkzaamheden die we nu ook al uitvoeren.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.