Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Stichting Groenkeur gaat samenwerken met Steenbreek

Stichting Groenkeur gaat samenwerken met Stichting Steenbreek. ‘De samenwerking met Steenbreek biedt ons een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met bestuurders. Wij kunnen zo ook duidelijk maken wat Groenkeur voor hen kan betekenen’, zegt Groenkeur-directeur Dick Oosthoek. Stichting Steenbreek maakt zich bovendien al jaren hard voor vergroening van de leefomgeving . Zij heeft een groot netwerk opgebouwd. Dit bestaat onder meer uit 150 gemeenten, 6 provincies en 4 waterschappen. De kernthema’s voor Stichting Steenbreek zijn biodiversiteit, klimaatadaptatie, sociale cohesie en gezondheid.

Vergroenen leefomgeving

Stichting Steenbreek zet zich in om de leefomgeving te vergroenen, samen met gemeenten, provincies, waterschappen, projectontwikkelaar, woningbouwcorporaties, kennis- en onderwijsinstellingen en andere betrokken maatschappelijke organisaties. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt. Het water kan weer in de bodem zakken. Daarnaast tempert groen de temperatuur in de stad en vangt het fijnstof af. Ook vinden insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren weer een leefgebied. Vergroening zorgt ook voor een verbetering van het bodemleven. En mensen voelen zich prettiger en gezonder.

Lees het volledige persbericht: Persbericht Groenkeur – Steenbreek

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.