Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Resultaten onaangekondigde controles positief

Ook in 2020 en 2021 zijn de resultaten van de onaangekondigde controles weer positief. Sinds 2016 laat Groenkeur onaangekondigde controles uitvoeren bij Groenkeur deelnemers. Vakmensen uit de groene sector bezoeken hiervoor steekproefsgewijs Groenkeur deelnemers. Zij onderzoeken ter plekke of projecten voldoen aan de kwaliteit die de opdrachtgever mag verwachten. Daarnaast controleren zij of de mensen die aan het werk zijn vakbekwaam zijn én of zij de verkeersmaatregelen naleven.

Beoordelingspunten

In verband met corona heeft Groenkeur ervoor gekozen de geplande onaangekondigde controles voor 2020 uit te splitsen over twee jaar. De controles worden maximaal 24 uur van tevoren gemeld. De opdrachtgever ontvangt ook een uitnodiging aanwezig te zijn bij de controle. Totaal zijn 21 bedrijven bezocht. De controleurs beoordeelden bij elk van deze 21 bedrijven op een project op locatie. De inspecteurs beoordeelden gemiddeld vier kwaliteitsonderdelen per project, drie medewerkers op hun vakbekwaamheid getoetst en één genomen verkeersmaatregel op correcte uitvoering.

Professioneel

Net als in de voorgaande jaren zijn de resultaten van de onaangekondigde controles in 2020 en 2021 positief. De opdrachtgevers zijn in het algemeen zeer tevreden over de Groenkeur deelnemers en het afgeleverde werk. De vakmensen die de controles uitvoeren, beoordelen de kwaliteit, de vakbekwaamheid van de medewerkers en genomen verkeersmaatregelen in 93% van de gevallen als ‘goed’ tot ‘zeer goed’.

De positieve resultaten van de onaangekondigde controles onderstrepen de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Groenkeur bedrijven; niet alleen in de geplande reguliere audits maar ook onaangekondigd tijdens het werk.

De resultaten van de onaangekondigde controles staan weergegeven in onderstaande tabel.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.