Ik ben…
Vind gecertificeerden >

nieuwe Groenkeur-deelnemer Gebroeders Griekspoor

maart 12, 2020 2:17 pm11 maart 2020 |

Groenkeur-deelnemer Griekspoor: topsporter in civiele techniek

Griekspoor, Topsport in civiele techniek

Gebroeders Griekspoor is de eerste nieuwe deelnemer in 2020 bij Groenkeur. Het bedrijf, gevestigd in Nieuw Vennep is sinds 1968 actief in het groene domein. Frank en Ron Griekspoor leiden nu het bedrijf van hun vader. De ruim 100 medewerkers leveren elke dag een topprestatie net als hun zonen die op hoog niveau actief zijn in het professionele tennis en de motorsport.

Altijd op zoek naar verbetering
Alle reden voor onze directeur Dick Oosthoek om op bezoek te gaan om kennis te maken en de Groenkeur-oorkonde te overhandigen. Dat gebeurde voor het beeldje van de “inhakker”. Zo is vader Griekspoor het bedrijf begonnen met het maaien en leeghalen van de slootkanten. Een intensief karwei, waarbij je al snel gaat nadenken hoe je dit werk slimmer en beter kunt uitvoeren. Om die reden werd een eigen machine ontwikkelt. Dit typeert de ontwikkeling van het bedrijf. U vraagt en wij draaien, maar we proberen het dan wel slim te doen. Zo kregen ze steeds meer vragen uit de gemeente Haarlemmermeer die leidden tot uitbreiding van de activiteiten. Inmiddels trekken ze lijnen, realiseren speelplaatsen, brengen coatings aan op fietspaden en verduurzamen brugdelen. Wie wel eens in de Haarlemmermeer komt, weet dat er veel bruggen zijn, waarvan de brugleuningen weleens geraakt worden. Die zijn ze gaan herstellen, maar als je dit eenmaal kunt, zijn er meer materialen die een behandeling nodig hebben. Zo ontstaat een geheel nieuwe activiteit. In dit bedrijfsonderdeel is Frank Griekspoor in 1996 met iso 9000 certificering begonnen. Hij merkte dat daardoor dingen in positieve zin veranderen in het bedrijf. Je wordt gedwongen om nog eens goed naar je processen en medewerkers te kijken.

Frits Veiligheid

Een proces van continue kwaliteitsverbetering werpt zijn vruchten af. Een voorbeeld hiervan is ook de Frits veiligheidscampagnes. Samen met de marketeer is er een twee maandelijkse campagne opgezet met een eigen mascotte die helpt onderwerpen op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Het brengt op een laagdrempelige manier serieuze onderwerpen goed in beeld en helpt in continue verbeteren. Net als in de topsport moet je elke dag trainen en focus hebben, door dit op een leuke manier te verbinden, blijft de boodschap beter hangen.

Nieuwe generatie
Vier van de vijf zonen van beide directeuren zijn inmiddels ook actief aan het raken in het bedrijf en werken en lopen mee om de kneepjes van het vak te leren. Het is belangrijk om nu al over de toekomst na te denken en hoe je straks het bedrijf in goede harmonie aan een volgende generatie kan overdragen. Ook dat is iets van de lange adem en vraagt een goede voorbereiding. Hier wordt nu al aan gewerkt. Niet alleen vakinhoudelijk, maar de broers Griekspoor kijken ook duidelijk naar de menselijke kant. Hoe ga je zorgvuldig met je medewerkers en elkaar om. Een prachtig bedrijf dat topsport bedrijft in civiele techniek, daar past Groenkeur helemaal bij.

Meer weten? Bezoek de website van Griekspoor

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

2020-03-12T14:17:30+01:0011 maart 2020|