Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Mensen maken de kwaliteit

Tijdens de vakbeurs ‘Onderwijs van de GROENE toekomst’ bij Yuverta Nijmegen op 18 november jl. verzorgde Eric Soer twee inspirerende workshops ‘Mensen maken de kwaliteit’. Hierin stond de aandacht voor het opbouwen en onderhouden van persoonlijke vakbekwaamheid centraal.

Fit en vakkundig

Het is van belang dat nu én in de toekomst multifunctioneel groen door vakbekwame vakmensen wordt aangelegd en onderhouden. Binnen de groene sector vraagt de markt inmiddels om vaardigheden rondom circulair denken en werken binnen het vakgebied multifunctionele daken en gevels te integreren binnen het onderwijssysteem.

Bovendien vragen de huidige tekorten op gebied van vakbekwame medewerkers steeds meer van werkgevers. Het is nu meer dan ooit zaak om zuinig te zijn op het grootste kapitaal van een ondernemer: zijn medewerkers. Naast dat zij over voldoende vakkennis moeten beschikken, is het zaak dat zij gezond en fit zijn. Kortom: mensen maken de kwaliteit van het werk.

Permanente educatie

Daarnaast raakt het begrip Leven Lang Ontwikkelen (LLO) meer ingeburgerd. Het wordt steeds belangrijker om je als werknemer voortdurend bij te scholen. We noemen dit ook wel permanente educatie. Eric Soer legde dit uit aan de hand van van de persoonscertificaten die Groenkeur beheert. Dit zijn naast Boom Veiligheid Controleur ook drie certificaten voor Dak- en Gevelbegroening. Daarnaast gaven TRI en VHG gaven nog aanvullingen met bruikbare informatie over brancheopleidingen en subsidiemogelijkheden voor de werkgever.

In een tijdsbestek van drie kwartier kwamen de mogelijkheden aan bod die werknemer en werkgever samen hebben om van het werk in het groen vakwerk te maken!

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.