Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Groenkeur vernieuwt beoordelingsrichtlijnen

Groenkeur gaat de beoordelingsrichtlijnen Groenvoorziening, Boomverzorging en Dak- en Gevelbegroening per 1 januari 2023 herzien. In deze vernieuwde versie ligt de nadruk op een verdere invulling van duurzaam ondernemen in de groene sector. Het College heeft besloten dat deze normen voor alle deelnemers van kracht worden. De normen vormen een basis voor duurzaam ondernemen en zijn gericht op de eigen bedrijfsvoering van de deelnemer. Groenkeur sluit hiermee aan op de ambities van Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen.

Hoorzitting en klankbordsessies

Om de optimale versie van onze beoordelingsrichtlijnen tot stand te brengen, gaan we hierover in gesprek met onze deelnemers én de opdrachtgevers en inkopers in de markt. Dat doen we tijdens een hoorzitting en twee klankbordsessies, waarvoor geïnteresseerden zich kunnen zich kunnen aanmelden.

Concept-versies

Groenkeur-deelnemers kunnen de integrale conceptteksten van de vernieuwde beoordelingsrichtlijnen bekijken door in te loggen op ‘mijn groenkeur’. Op het openbare gedeelte van de website te vinden bij ‘Downloads‘.

Wanneer en waar?

  • Maandag 3 oktober 2022 – van 13:30 uur tot 16:00 uur | Paviljoen Groencollectief Nederland (GCN), Floriade Almere
  • Woensdag 5 oktober 2022 – van 10:00 tot 10:30 uur | Julianazaal 4 tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte, Utrecht
  • Donderdag 6 oktober 2022 – van 14:30 tot 15:00 uur | Future Green City Theater tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte, Utrecht

Voor wie?

Voor alle Groenkeur-deelnemers en alle partijen die actief zijn in en met de openbare, groene ruimte horen wij graag de laatste suggesties en verbeterpunten. Groenkeur vernieuwt beoordelingsrichtlijnen en u kunt er zo aan bijdragen. Fijn als u zich aanmeldt.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.