Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Eerste certificaat Inspecteur NEN 2767 conditiemeting groen

Het eerste certificaat Inspecteur NEN 2767 conditiemeting groen is een feit. Wiebe van der Leij van de gemeente Rijswijk slaagde als een van de eersten voor dit examen. Komend jaar wil hij in zijn gemeente een eerste pilot opzetten om met deze methodiek de conditie van het groen in beeld te brengen. Het is een objectief meetinstrument dat de fysieke conditie van het groen vastlegt aan de hand van speciale dataset en gebrekenlijst voor groen. Met de NEN 2767 conditiemeting groen is het mogelijk om de onderhouds- en investeringsbudgetten te bepalen voor de begroting.

Assetmanagement

Door met de NEN 2767 de groene buitenruimte in beeld te brengen, spreekt de groenbeheerder de taal van zijn civiele collega’s. Dit geeft kansen op samenwerking bij de uitvoering van projecten. Ook beleidsmakers en financiële mensen begrijpen deze werkwijze en kunnen hier goed mee overweg. Deze systematiek is een toevoeging aan het assetmanagement van de beleidsmakers. Hiermee creëren we een volgende stap in het vergroenen van de openbare ruimte en die op orde te houden.

Mooie aanvulling

Inmiddels zijn al meerdere gemeenten en woningbouwcoöperaties hiermee aan de slag gegaan. Nu de eerste inspecteurs klaar staan, is het zaak om samen verder ervaring op te doen en de systematiek verder door te ontwikkelen. Harriet Walhout, directeur van Helix Academy is blij met deze aanvulling. Helix leidt al veel mensen op voor de 2767 methodiek van de bebouwde omgeving. Het groen sluit hierop mooi aan. Er staan alweer cursusdata gepland waarop ingeschreven kan worden.

Gezamenlijke aanpak

De richtlijnen zijn ontwikkeld samen met de gemeenten Amsterdam en Haarlem, Rijksoverheid, groenaannemers, adviesbureaus en opleiders. Met deze gezamenlijke aanpak ontstaat een uniforme richtlijn die alle opdrachtgevers kunnen inzetten en waarmee inspecteurs in heel Nederland in staat zijn in actie te komen.

Wij publiceren de gecertificeerde inspecteurs en de organisaties waarvoor ze werkzaam zijn op onze website.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.