Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Cursus ‘Veilig werken op hoogte’

Tot voor kort was veilig werken op hoogte onderdeel van de Groenkeur-certificaten voor de medewerkers Dak- en Gevelbegroening. Op verzoek van de deelnemers en bedrijven is echter bij het vernieuwen van de opleidingen besloten om dit onderdeel apart aan te bieden. Het gaat erom dat groenprofessionals zich bewust zijn van veiligheid en het bijbehorende gedrag. In de ‘Veilig op 1-week’ van 14 tot en met 18 september staat veilig werken centraal. Een mooi moment om deze nieuwe cursus ‘Veilig werken op hoogte’en het bijbehorende examendocument te introduceren. Zo werkt Groenkeur mee aan een veilige, groene sector.

Cursisten die het Groenkeur-examen ‘Dak- en Gevelbegroening medewerker onderhoud’ willen afleggen, beschikken over een certificaat ‘Veilig werken op hoogte‘. Deze nieuwe cursus wordt als eerste aangeboden door BDA Dak- en Gevelopleidingen. Bedrijven en vakmensen kunnen zich voor zowel de cursus als het examen inschrijven. De eerste examendata staan gepland op 16, 22 en 23 oktober 2020. Alle informatie is terug te vinden op de site van BDA. De gediplomeerde medewerkers zijn straks terug te vinden in het register op de Groenkeur-site.

Hogere temperaturen, hevige regenbuien en langere periodes van droogte vertalen zich in de grotere interesse voor groene daken en gevels. Opleidingen speciaal voor groenprofessionals zijn dan ook een logisch gevolg. Op deze wijze stimuleert Groenkeur met haar partners daktuinen als het nieuwe normaal om klimaatadaptatie, duurzaamheid en biodiversiteit te verbeteren.

Alle informatie over de cursus ‘Veilig werken op hoogte’.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.