Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Boomspecialisten van Flier

Bij Groenkeur kregen we het vernieuwde certificaat Boomverzorging van Flier Boomspecialisten B.V. binnen. Een nieuwe naam stond erop vermeld én we zagen een nieuw logo op de website. Alle reden om een bezoek te brengen in Harskamp, bij bedrijfsleider Martina Verwijs en communicatie- & marketingmedewerker Hilde Flier.

Boomspecialisten

In 1997 startte Kees Flier zijn eigen boomverzorgingsbedrijf. Hij had als 23-jarige grote interesse in groen en bomen. Het bedrijf groeide snel en dat betekende dat zijn broers Bernard en Alexander in 2003 toetraden tot Flier Boomverzorging V.O.F. In dat woordje Boomverzorging zit wel een belangrijk element opgesloten. Inmiddels werken ze met 17 specialisten in een straal van 70 kilometer rond de Harskamp. Martina geeft ook aan waarom de naam is gewijzigd. Als je kijkt naar het vaak van boomverzorger dan doe je ons werk te kort. We voeren specialistische werkzaamheden uit rondom, aan en in bomen. Het is niet alleen verzorgen maar ontzorgen van alle werkzaamheden rondom bomen. Onze dienstverlening in de boomverzorging is in de loop van de jaren steeds verder gegroeid en uitgebreid. Met onze professionele, gecertificeerde en ervaren team boomspecialisten klaren we elke bomenklus, van het snoeien van kleine bomen tot het verplanten van de grootste bomen.

Eigen vakopleiding: Flier’s vakschool

Binnen Flier Boomspecialisten delen we de passie voor bomen, vertelt Hilde. Samen kunnen we uren over bomen bomen. Het samen brainstormen en het bedenken van innovatieve oplossingen die bijdragen aan een beter resultaat past bij ons. Zo ontwikkelden we de succesvolle eikenprocessierupsmachine waarmee met minder belasting voor de omgeving en de medewerker op een veilige manier de eikenprocessierups verwijderd wordt. We bieden onze medewerkers via Flier’s vakschool blended trainingen aan. De theorie grotendeels digitaal, de praktijk door ervaren senioren met hulp van gecertificeerde opleiders. Zo leiden we zelf mensen op tot ETW-er. Onze ervaren boomspecialisten doen ook mee met de nieuwe medewerkers om hun kennis op peil te houden. Ze blijven ook innoveren om het werk makkelijker te maken. Zo ontwikkelden ze een tablethouder om tijdens het werken in de hoogwerker ook digitaal verbonden te blijven.

Duurzaam werken

Zorg voor de omgeving en het milieu zit ook ingebakken in het DNA van het bedrijf. Ze blijven zoeken naar oplossingen om het werk duurzamer uit te voeren en met de vrijkomende materialen hoogwaardige oplossingen te bedenken. Ze beschikken naast Groenkeur Boomverzorging over het certificaat ISO14001 en zijn van plan dit jaar CO2 bewust certificaat 5 te halen. Dat verplicht de broers Flier met hun medewerkers om nog meer het initiatief te nemen tot verlaging van de CO2 footprint.

Binnenkort vervolgen we onze kennismaking met het andere bedrijf van de drie broers: Tree-O-Logic.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.