Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

100ste Groenkeur boomverzorgings certificaat

Groenkeur blijft groeien. Het 100ste Groenkeur boomverzorgings certificaat is een feit en in handen van Bruin Groenvoorziening uit Burgerbrug. Het is een veelzijdig bedrijf dat zich bezighoudt met werkzaamheden in de boomverzorging en groenvoorziening in de breedste zin van het woord. Het ontwerpen en realiseren van een particuliere tuin of het renoveren van een openbaar park in een grote stad, alles wordt aangepakt.

Groenkeur helpt structuur aan te brengen

Klanten zeggen dat Bruin Groenvoorziening doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Met een groeiende organisatie van ca. 25 werknemers en een grote diversiteit aan werkzaamheden is het steeds moeilijker om deze belofte waar te maken, vertelt Daan Bruin, eigenaar van het bedrijf. Het bewaken van de kwaliteit was voorheen een onderdeel van je dagtaak en goed te overzien. Met een organisatie van deze omvang wordt het bewaken van de kwaliteit zowel intern als extern een lastige taak. Daarom heeft Bruin Groenvoorziening besloten om zich aan te melden voor de certificering van de beoordelingsrichtlijnen Groenkeur Boomverzorging & Groenvoorziening. De beoordelingsrichtlijnen van Groenkeur zorgen voor een structuur die het bedrijf ondersteunt bij het borgen van de kwaliteit binnen de organisatie en naar de klant, zodat we de dienstverlening kunnen blijven leveren, zoals de klant van ons gewend is. Dit was ook te zien met het winnen van de mooiste Rotonde van Nederland begin 2021. Een samenwerking tussen drie groenvoorzieners om in Schagen gezamenlijke kleurrijke plaatjes te leveren tot groot genoeg van de bewoners.

BRL Boomverzorging vanuit Passie

Ewoud Wagenaar is sinds 2011 werkzaam bij Bruin Groenvoorziening. Ewoud is begonnen als allround hovenier na het behalen van zijn MBO diploma. Na een aantal jaren dienst te hebben gedaan als hovenier werd Ewoud aangetrokken door zijn werkelijke passie binnen de groenvoorziening namelijk bomen. In zijn jeugd klom hij al in de bomen bij zijn ouders in de achtertuin. En onbewust heeft dit er toe geleid dat hij zich verder wilde ontwikkelen binnen zijn vakgebied. Tijdens zijn dienstverband heeft Ewoud, in 2018, zijn certificaten gehaald voor European Tree Worker. Zoals Ewoud zelf zegt kan hij met meer kennis, liefde en passie de bomen verzorgen en kan hij zijn collega’s de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. De beoordelingsrichtlijn Groenkeur Boomverzorging ziet Ewoud als een middel om zijn werk beter uit te kunnen voeren en om er voor te zorgen dat zijn passie en zijn streven naar kwaliteit wordt gedragen door de hele organisatie.

Groenkeur groeit door

Stichting Groenkeur ziet het aantal deelnemers groeien in alle bedrijfscertificaten. Er zijn nu 185 certificaten Groenvoorziening, 100 certificaten Boomverzorging en 18 gecertificeerde Dak- en gevelbegroeners. Gezamenlijk bestrijken ze meer dan 600 vestigingen in Nederland. Hier komen nog 25 duurzame boom en vasteplantenkwekers bij. Met de realisatie van de Add on Kleurkeur in 2021 komt het ecologisch beheren ook binnen bereik van de groenvoorziening. We zijn blij dat we het 100ste Groenkeur boomverzorgings certificaat mochten registeren. Een teken dat de opdrachtgevers en deelnemers de certificaten op hun waarde weten te schatten.

 

 

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.