Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Wie wordt BovensteBeste Bermbeheerder?

Deze maand zijn niet alleen de Europese verkiezingen, maar ook de verkiezing van de Bovenstebeste Bermheerder 2024. Wie zal het worden? Gemeente Apeldoorn, Leudal of Leeuwarden? Of gaat de eretitel naar Jurtko en Joke Boerma of Cris Stroe? Breng je stem uit en bepaal mee wie de beste bermbeheerder 2024 is. Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur willen graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer.

Welke gemeente of welke beheerder is volgens u de BovensteBeste Bermbeheerder.

Op de website leest u ook het verhaal van Heidi van Noort. Heidi speelt als gemeenteraadslid een belangrijke rol in haar gemeente. Ook vanuit die stoel kun je het beheer vormgeven. Weliswaar geen kans op de beheerderstitel., maar wel een inspirerend verhaald.

Dit zijn voor de vijf kandidaten, in willekeurige volgorde, waaruit je kunt kiezen:

Cris Stroe (medewerker beheer en uitvoering in Kralingen-Crooswijk)
In de grote stad zijn er veel belangen en stemmen en dan ecologisch bermbeheer invoeren is een hele opgave. De gemeente wil graag vergroenen en samen met bewoners laten ze zien dat het ook kan.

Gemeente Apeldoorn
Zeer grote gemeente (in oppervlak) die groen hoog in het vaandel heeft staan en graag bijdraagt aan het veelkleurige landschap waarbij de groene kleur de boventoon voert.

Jurtko Boerma & Joke Hellenberg (akkerbouwbedrijf Elswerd)
Veel mensen nemen het heft in eigen hand en maaien hun strookje groen plat. Deze akkerbouwers laten zien dat het ook anders kan. Ruimte laten voor de natuur en hier een handje bij helpen.

Gemeente Leudal
Op vele manieren probeert de gemeente bewoners en bedrijven mee te krijgen in het beleid om de natuur in de gemeente weer ruimte te geven en bermen daarbij in te zetten.

Maaiteam gemeente Leeuwarden (maaiteam buitendienst)
De gemeente Leeuwarden is al jaren bezig om de biodiversiteit in bermen, grasvelden te verhogen. Niet alleen voor de flora maar ook voor de fauna. Bermen worden gezien als onderdeel van een groter geheel.

Van 1 tot 21 juni kun je je stem uitbrengen op je favoriet op deze website. Daarna weten we wie de BovensteBeste Bermbeheerder 2024 is!

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.