Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Webinar opleidingen groene daken en gevels

Stichting Groenkeur en de opleider IPC Groene Ruimte organiseerden het webinar: ‘Vernieuwde opleidingen groene daken en gevels’ op donderdag 1 oktober. Dick Oosthoek besprak de doelstellingen en de toegevoegde waarde van deze Vernieuwde opleidingen. Johan van Apeldoorn en Mattijs van Dalen van IPC Groene Ruimte gaven uitleg over de leerlijn, de programma’s en de structuur van de opleidingen en certificeringen. Dick Oosthoek sloot af met het laatste nieuws over de hercertificering van de bestaande certificaten. De powerpoint kunt u hier bekijken.

De vernieuwde cursussen leiden op voor de persoonscertificaten:

Veilig werken op hoogte

Werken op daken en aan gevels brengt ook risico’s met zich mee. We hechten een groot belang aan dit onderwerp. Dit is de reden om een certificaat Veilig werken op hoogte verplicht te stellen als instapeis voor de opleidingen. Omdat er een veelheid aan certificaten is, hebben we samen met BDA opleidingen een aparte cursus ontwikkeld. Het is een mix van theorie en in de praktijk toepassen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s).

Praktijkboek voor vakopleidingen

Op basis van het praktijkboek heeft Groenkeur samen met IPC Groene Ruimte de Vernieuwde opleidingen groene daken gevels ontwikkeld. Opleidingen speciaal voor groenprofessionals. Veilig werken op hoogte hoort hier natuurlijk ook bij. Hiervoor is een apart certificaat ontwikkeld samen met BDA Opleidingen. Op deze wijze stimuleert Groenkeur met haar partners naar daktuinen als het nieuwe normaal. Voor het reguliere onderwijs zijn er op mbo-niveau keuzedelen uitgewerkt.

Hercertificeren

In de afgelopen 10 jaar zijn een groot aantal vakmensen opgeleid. De eerste certificaten verlopen in 2020. Omdat de nieuwe opleidingen pas recent zijn opengesteld, krijgen deze personen een langere termijn om hun hercertificering op orde te maken. Deze personen hebben persoonlijk bericht ontvangen van Stichting Groenkeur. In de powerpoint staat overzichtelijk weergegeven hoe de nieuwe regels zijn, maar ook op de pagina downloads kunt u het nieuwe examendocument en de overgangsregeling terugvinden voor de Vernieuwde opleidingen groene daken en gevels.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.