Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Opleiding Inspecteur NEN 2767 conditiemeting groen start in september

Na een grondige pilotperiode is de opleiding voor inspecteur van de groene buitenruimte volgens NEN 2767 conditiemeting groen een feit. Deze opleiding start op 1 september a.s. Cursisten die zich voor dit vakbekwaamheidsbewijs willen certificeren, kunnen zich nu al aanmelden bij opleidingsinstituut Helix. Het afsluitende examen vindt plaats onder auspiciën van Groenkeur.  Centraal in de opleiding staat de vraag hoe je NEN 2767 toepast bij inspecties voor het vakgebied groen?

Objectieve meting

Inspecteur NEN 2767 groen

De inspecteur NEN 2767 groen is in staat om op objectieve wijze de staat van het onderhoud van onder meer bomen, heesters, bodembedekkers, grassen, waterplanten enzovoort in kaart te brengen. Daarnaast legt hij dit op eenduidige manier vast. Deze conditiemeting volgens de norm NEN 2767 wordt naast inspecties aan gebouwen en installaties nu ook toegepast op het groenbeheer. Het is een objectief meetinstrument dat de fysieke conditie van het groen vastlegt aan de hand van speciale dataset en gebrekenlijst voor groen. Groenbeheerders kunnen op basis van deze conditiemeting beslissingen nemen over het gewenste onderhoudsniveau en de noodzakelijke investeringen. Daarnaast hebben zij eventuele risico’s helder in het vizier en kan een effectieve aanpak van de bestedingen van het beschikbare onderhouds- en investeringsbudget worden gemaakt.

Uniforme richtlijn

De richtlijnen zijn ontwikkeld samen met de Gemeente Amsterdam, Haarlem, Pius Floris Boomverzorging. Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Alles over Groenbeheer Helix Academy en Royal Haskoning DHV. Op verzoek van deze partijen komen er inspecteurs ter beschikking die in heel Nederland inzetbaar zijn. Tot nu toe waren opdrachtgevers afhankelijk van een instructiebijeenkomst. Door de gezamenlijke aanpak ontstaat een uniforme richtlijn die alle opdrachtgevers kunnen inzetten.


Stichting Groene Erkenningen

Groenkeur is onderdeel van de onafhankelijke Stichting Groene Erkenningen. De stichting is een schemabeheerder en beheert diverse examendocumenten en beoordelingsrichtlijnen die leiden tot een vakbekwaamheidsbewijs of certificaat.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.