Ik ben…
Vind gecertificeerden >

Nieuws

juli 30, 2020 11:35 am27 juli 2020 |

Nieuw certificaat ‘Veilig werken op hoogte’

Veilig werken op hoogte Certificaat Groene gevels
Veilig werken op hoogte. Gebruik altijd de juiste persoonljke beschermings middelen!

Tot voor kort was veilig werken op hoogte onderdeel van de Groenkeur-certificaten voor de medewerkers Dak- en Gevelbegroening. Op verzoek van de deelnemers en bedrijven is echter besloten om dit onderdeel apart aan te bieden. Veilig werken is hiervoor te belangrijk. Het gaat dan ook niet zozeer om het behalen van een certificaat, maar juist om bewust zijn van veiligheid en het bijbehorende gedrag.

Om deel te kunnen nemen aan het examen ‘Dak- en Gevelbegroening medewerker onderhoud’ geldt nu als instapeis dat de cursist beschikt over een certificaat ‘Veilig werken op hoogte‘. Er bestaan momenteel diverse opleidingen met verschillende diepgang en bewijzen van deelname waaronder ook “certificaten”. Omdat we de veiligheid willen borgen is besloten een eigen opleiding en examen te ontwikkelen. Dan weten we dat het goed zit met de basiskennis en vaardigheden.

Onderhoud daktuin

Het bestuur heeft in de laatste vergadering zijn fiat gegeven aan het ontwikkelen van Groenkeur-certificaat ‘Veilig werken op hoogte’ om de inhoud van de examens en afgegeven certificaten te stroomlijnen. Hiertoe is een voorstel gemaakt door Paul Verkaik van BDA opleidingen. De inhoud en de opzet van dit certificaat werken we momenteel uit in samenwerking met de technische commissie Dak- en Gevelbegroening. Naar verwachting kunnen de eerste certificaten vanaf oktober van dit jaar worden uitgegeven.

Afbeelding: Koninklijke Ginkel Groep

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

2020-07-30T11:35:58+02:0027 juli 2020|
Go to Top