Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Kleurkeur Blauw

In navolging van het schema Kleurkeur dat gericht is op ecologisch bermbeheer zijn wij nu samen met De Vlinderstichting aan de slag met het ontwikkelen van Kleurkeur Blauw. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zijn wederom betrokken bij het opstellen van deze norm.

Oevers en watergangen

watergang kleurkeur blauw

Kleurkeur Blauw heeft betrekking op het ecologisch beheer van oevers van watergangen. Daarnaast gaat het ook gelden voor de watergangen zelf die breder zijn dan 8 meter. Dit nieuwe schema is gericht op het instandhouden of verbeteren van de natuurkwaliteit van inheemse flora en fauna in zowel het natte als het droge profiel van deze watergangen

De norm komt vanaf 1 juli 2023 beschikbaar. Naar verwachting komt de opleiding voor deze norm beschikbaar in augustus/september van dit jaar. Vanaf 1 januari 2024 kan de norm worden gecertificeerd door de certificerende instellingen.

Add-on schema

Ook Kleurkeur Blauw is een add-on op de BRL Groenvoorziening. Er gaat één norm Kleurkeur komen vanaf 1 juli 2023 met twee toepassingsgebieden. Het is voor bedrijven mogelijk om zich voor beide toepassingsgebieden te certificeren of voor één van beide toepassingsgebieden. Dit is vergelijkbaar met de mogelijkheid, zoals we die ook kennen bij de BRL Groenvoorziening waar men voor één of meerdere toepassingsgebieden geaudit kan worden.

Momenteel zijn werken we aan het inhoudelijk afmaken van de norm op een manier die het mogelijk maakt om deze goed te toetsen in de praktijk. Zodra Kleurkeur Blauw beschikbaar is, leest u hierover in onze nieuwsbrief en op onze website.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.