Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Groenkeur-auditoren te gast bij Van Doorn buitenruimte

Woensdag 7 juli waren de Groenkeur-auditoren te gast bij Van Doorn buitenruimte in Geldermalsen voor het jaarlijkse harmonisatieoverleg. Na afloop van de algemene agendapunten heette directeur Eric van Doorn de groep welkom. Daarnaast schoof ook Laura Kleinsman aan die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor onder andere Kleurkeur.

Enthousiasme Kleurkeur

Eric gaf een korte introductie op het ontstaan en de huidige activiteiten van Van Doorn Buitenruimte. Het bedrijf richt zich op het ontwerpen en aanleggen van (bedrijfs-)terreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen. Bij Van Doorn buitenruimte zijn ruim 350 mensen in dienst. En het bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer 80 miljoen euro. Laura gaf een toelichting op het werken met Kleurkeur binnen het bedrijf. Daarbij is het enthousiasme van de maaiers een opvallend punt. Door Kleurkeur zijn zij zich voor het eerst bewust geworden van de verschillende planten en dieren die in de bermen voorkomen. Dit is zichtbaar op de verschillende foto’s die Laura van de maaiers ontvangt.

Maaimethodes

Manon Wieringa van De Vlinderstichting nam het stokje over van Laura. Zij gaf een toelichting op de zaken die de auditoren in de praktijk kunnen tegenkomen in een audit op Kleurkeur. Na afloop was er gelegenheid om verschillende maaimethodes in de praktijk te zien en het resultaat daarvan op het maaisel. Klepelen, dat binnen Kleurkeur niet is toegestaan, verhakselt alle planten tot een fijn maaisel. Het maaisel van cyclomaaiers blijft echter nog intact. De daarop aanwezige insecten hebben daardoor een grote kans om het maaien te overleven.

We kijken terug op een leerzame bijeenkomst en een zeer goede ontvangst door Van Doorn.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.