Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Groenkeur-afdracht 2021 omlaag

Het aantal deelnemers van Stichting Groenkeur blijft groeien. De financiële basis is hierdoor gezond. Als stichting hebben wij geen winstoogmerk en willen wij niet onnodig reserveren. Daarom heeft het bestuur besloten om de bijdragesystematiek voor 2021 aan te passen, waardoor de Groenkeur-afdracht 2021 omlaag gaat. Hierdoor kunnen wij de bijdrage verlagen en zo financiële middelen teruggeven aan onze deelnemers.

De hoogte van de afdracht voor 2021 is vastgesteld op 995 euro (was 1080 euro) per bedrijfscertificaat. Voor elke bijschrijving van een extra vestiging of handelsnaam berekenen wij 75 euro (was 100 euro). Peter Koop, penningmeester van Stichting Groenkeur,  is blij dat de cijfers positief zijn en Groenkeur op deze manier ook iets kan teruggeven aan de sector.

Gestage groei
Groenkeur zag in 2020 bij alle beoordelingsrichtlijnen een groei in het aantal deelnemers. Er zijn nu bijna 200 groenvoorzieners, 100 boomverzorgingsbedrijven, 20 Dak- en Gevelbegroeners en 25 kwekers van duurzaam geteelde bomen en vaste plantenkwekers aangesloten. In 2020 zijn ook de eerste bedrijven geaudit voor ecologisch beheer van bermen en grasstroken onder de naam Kleurkeur. Met de realisatie van het schema Kleurkeur als add-on op het certificaat Groenvoorziening verwachten wij dat de groei van het aantal deelnemers door blijft zetten. Ook de extra aandacht voor groene daken en gevels levert naar verwachting nieuwe deelnemers op. Wij zijn benieuwd naar de eerste nieuwe deelnemers in 2021.

Bijdragenbesluit 2021

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.