Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Engelsman 85 jaar Haagse kwaliteit

Engelsman Hoveniers staat voor 85 jaar Haagse kwaliteit. Het is 85 jaar geleden dat de overgrootvader van de huidige eigenaar André Engelsman besluit in de woelige crisisjaren voor zichzelf te gaan beginnen. Hij start in het centrum van Den Haag met de handel in bloemen en planten. Zijn schoonzoon Cees Engelsman gaat over tot het vestigen van meerdere vaste verkooppunten. André Engelsman viel het op jonge leeftijd al op dat er steeds vaker vragen kwamen of ook het gras aangelegd kon worden, de plantjes geplant of een schutting geplaatst. Hij startte dan ook met deze werkzaamheden en bouwde dit snel uit. In 1999 verhuisde het bedrijf vanuit het Haagse naar Wateringen. Dit ligt in het Westland. Dit leidde tot een nieuw telefoonnummer en het openen van de poorten richting een nieuw marktgebied. Eind 2018 nam André Engelsman Van Ree over in Pijnacker. Engelsman is sinds kort op deze locatie gevestigd.

Nieuwe locatie

Alle reden om een kijkje te gaan nemen aan de Nieuwkoopseweg in Pijnacker. Daar werd onze directeur ontvangen door André Engelsman in gezelschap van dochter Priscilla en neef Alex. Een jong enthousiast team staat klaar om de vervolgstappen te gaan maken. Het buitenterrein is al onderhanden genomen en de nieuwbouwplannen voor de loods en het kantoor zijn al ver gevorderd. De strakke organisatie en coördinatie zie je af aan het vernieuwde buitenterrein en de tijdelijk ingebouwde kantoorruimtes. Er is goed over nagedacht en het is strak geregeld. Hun 65 medewerkers zijn belangrijk. Daarom zijn ze zelf ook altijd aanwezig bij vertrek en terugkomst van de mannen. Ze steken ook veel tijd en energie in veilig en goed werken. Zo voeren zij een interne campagne O, O, Den. Met deze methode brengen ze de belangrijkste processen op een leuke manier onder de aandacht. Ze vinden kwaliteit ook zeer belangrijk en beschikken over vakbekwame medewerkers, waardoor het bedrijf zowel het certificaat Boomverzorging als Groenvoorziening heeft.

Eigen medewerkers

Fuseren van twee bedrijven is geen eenvoudige opgave. Twee culturen breng je niet zomaar samen. Toch is het gelukt. De medewerkers van Van Ree zijn gelijk in combi’s gaan werken met de Engelsman collega’s. Auto’s en gereedschap was aan vervanging toe. Dit maakte dat de medewerkers erop vooruit gingen met de komst van Engelsman. Dan is er ook al veel gewonnen. Engelsman werkt ook graag samen met partners, maar doet het liefst alles binnen de eigen muren. Ze halen expertise binnen, om zichzelf de kunst eigen te maken en integreren de ervaring snel binnen het bedrijf. Dit is ook de reden dat ze de meeste werkzaamheden met eigen personeel uitvoeren en zo min mogelijk inhuren.

Duurzaam

Werken aan duurzaamheid betekent goed omgaan met personeel, maar ook met de uitvoering van het werk. Er staan meerdere elektrische auto’s klaar zodat het woon werk verkeer of de auto die in verband met Corona achter de bus aanrijdt ook goed ingezet wordt. Onkruid beschrijden gebeurt met mobiele units en er is een heuse imker actief. Maar ook het nieuw te bouwen pand is op duurzaam en groen werken ingericht. Er komt veel glas in omring met hout en groen. Ondanks dat Engelsman 85 jaar Haagse Kwaliteit in huis heeft,  is het bedrijf nog aan het begin van haar toekomst met al deze plannen.

Op de foto vlnr: Dick Oosthoek, André, Priscilla en Alex Engelsman met de nieuwbouwtekening in zijn handen

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.