Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

De Eijk Groep: Buitengewoon in buiten

In Apeldoorn ontmoeten we Erik Punt en Herman Arentsen van De Eijk Groep, Het bedrijf dat ‘Buitengewoon in buiten’ als motto heeft. Daar willen we natuurlijk meer van weten en we gingen op onderzoek uit. Bij dit Groenkeur gecertificeerde bedrijf voor boomverzorging en groenvoorziening, waaraan de merken Eijkelboom, Boogaart Almere en Buro de Eijk verbonden zijn.

Buitengewoon

Logo De Eijk Groep

Erik Punt is eigenaar van De Eijk Groep. Hij heeft een wellicht wat buitengewone achtergrond. Na zijn opleiding aan de Landbouwschool in Dronten is hij gestart bij de Rabobank. Overgestapt als consultant naar Samhoud. Zo bouwde hij aan een brede managementervaring. Deze nam hij mee naar Jos Scholman. Als manager leerde hij daar veel over het op een no-nonsense wijze aanpakken van grote trajecten. Tot de kans langs kwam om de contracten voor defensie uit te voeren via Eijkelboom, greep hij samen met Jos Scholman deze kans aan om zijn eigen bedrijf te starten. Zo kwam bij Herman Arentsen tegen. Hij maakte hem wegwijs maakte en daarna vertrok naar een collegabedrijf. Enige jaren later wist Erik hem te verleiden om weer terug te keren. Herman heeft veel verstand van asset management en het opstellen van degelijke plannen van aanpak om zo aanbestedingen binnen te kunnen halen. Herman stuurt Buro De Eijk aan.

Samenwerken

Binnen De Eijk Groep beseffen ze zich zeer goed waar ze sterk in zijn en waar er expertise valt te halen. Door gezamenlijk met collega-ondernemers op te trekken kun je meerwaarde creëren. Ze kijken dan ook goed om zich heen als er aanbestedingen zijn, waar ze samen met andere experts op in kunnen schrijven. Rondom kunstwerken is er bijvoorbeeld ook altijd veel groenwerk te doen. Door hier gezamenlijk met een infrabedrijf op in te schrijven, haal je het werk binnen. Je doet ervaring op en kunt je materieel effectiever inzetten. Zo groeit de gezamenlijk expertise verder wat soms uitmondt in een gezamenlijke onderneming, zoals Road Maintenance Support. Dit samenwerken zit in het DNA van het bedrijf, altijd op zoek naar manieren om op een positieve wijze de samenwerking te zoeken.

Duurzaam werken

Een tweede aspect wat ze belangrijk vinden is duurzaam werken. Wij geloven dat een aangename en duurzame leefomgeving mensen gelukkiger maakt. Zo ontmoetten de medewerkers van Groenkeur, de mensen van Eijkelboom in een Circo traject. Een traject om stap voor stap een circulair designproces te ontwikkelen. Op de vakbeurs openbare ruimte toonden ze de eerste resultaten van tonen. Het is maar één van de voorbeelden. In en buiten het bedrijf kijken ze naar mogelijkheden om het werk duurzaam en circulair uit te voeren. Zo heeft het bedrijf een stadszagerij ingericht en kent het de Eijk Academy. Binnen De Eijk Duurzaam Werk is veel ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze wijze wil het bedrijf haar motto ‘Buitengewoon in buiten’ laten zien. Daarom overhandigen we graag de Groenkeur oorkonde aan Erik Punt.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.