Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

BovensteBeste Bermbeheerder 2024

Wie volgt Jaap Mekel op als BovensteBeste Bermbeheerder 2024? Vind je bloemrijke bermen met vlinders en bijen in jouw stad of dorp leuk? Dan kun je de persoon die hiervoor verantwoordelijk is in jouw woonplaatst nomineren voor deze titel. De verkiezing wordt elke twee jaar georganiseerd door de Vlinderstichting samen met Groenkeur. Hiermee zetten we mensen in het zonnetje die zich succesvol inzetten voor ecologisch bermbeheer.

Kleurrijke berm

Bloemrijke bermen zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook belangrijk als leefgebied voor vlinders, planten en andere dieren. Wij moedigen daarom gemeenten, provincies, waterschappen en groenbedrijven aan om bermen natuurvriendelijk te beheren. Dit draagt bij aan het behoud van biodiversiteit.

Nomineer jouw favoriet

Draag de organisatie, instantie of persoon voor die volgens jou het beste bijdraagt aan biodiversiteit in de bermen door de vragenlijst in te vullen op www.vlinderstichting.nl/bermbeheerder. Je kunt jouw kandidaat nomineren van 15 april tot 15 mei 2024.

Tip: maak een foto van de mooiste berm en stuur deze mee!

Selectieprocedure

Een deskundige jury, bestaande uit Dick Oosthoek (Groenkeur), oud-winnaar Jaap Mekel, Margriet Rouhof (Tennet) en Anthonie Stip (De Vlinderstichting), selecteert de vijf meest aansprekende kandidaten. Vanaf 1 juni krijgen zij de kans om zich te presenteren op de website van De Vlinderstichting en campagne te voeren. Van 1 tot 21 juni kun dan je stemmen op je favoriet op de website van De Vlinderstichting. Daarna maken we bekend wie de BovensteBeste Bermbeheerder van 2024 is.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.