Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Berdi Sport en Groen muliti-inzetbaar

In Nagele ontmoet Dick Oosthoek de broers Rienk en Dirk Bernhard van Berdi en Berdi Sport en Groen. De naam van het bedrijf zegt het al: de beide broers zijn actief in de volle breedte van de openbare ruimte. Of het nu gaat over onkruid op verhardingen, maaien van bermen, onderhouden en aanleggen van sportterreinen of het werken aan bomen. Door de jaren heen hebben ze zich bekwaamd in de vele specialismen. In de winter houden ze de wegen begaanbaar. Zo is er altijd werk aan de winkel voor de 18 tot 40 medewerkers, afhankelijk van het seizoen. Dick Oosthoek ging op bezoek om de Groenkeur-oorkonde te overhandigen.

De vader van de broers had een plantenkwekerij. Dirk zag echter meer heil in het maaien, planten en aanleggen en zo is hij 28 jaar geleden zijn eigen bedrijf Berdi gestart. Zijn broer Rienk werkte bij collega-aannemers en werd uiteindelijk als projectleider actief in het groen bij de gemeente Almere. Toen deed zich de kans voor om een bedrijf over te nemen en 13 jaar geleden werd de naam Berdi Sport en Groen in de markt gezet. Ze leiden het bedrijf samen en zijn constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zo werken ze nu ook duurzaam en circulair samen met een nabijgelegen biomassacentrale. Van houtsnippers wordt stroom opgewekt en Berdi gebruikt de restwarmte -het kokend hete water- om onkruid te verwijderen. Bovendien rijdt Berdi met elektrische voertuigen en kijken zij hoe ze hun werk elke dag weer een stapje beter kunnen uitvoeren. Vanuit Nagele rijden ze voor werkzaamheden naar Amsterdam, maar ook richting Friesland. Kortom: ze liggen dus op een centraal punt.

Betere wereld

De broers zijn trots op het realiseren van mooie projecten samen met hun medewerkers.  Ze zoeken naar de juiste man voor de juiste plek. Door gebrek aan arbeidskrachten zorgen ze zelf voor opleiding in de praktijk. Op deze wijze hebben ze zichzelf ook ontwikkeld. Dirk is verder actief bij Cumela om samen met collega-ondernemers de sector verder te helpen ontwikkelen. Zo zetten ze zich ook in voor duurzaam en circulair werken. Rienk is daarnaast betrokken bij de Green Deal Sportvelden. Het credo van de broers is dan ook: ‘leren van samen doen‘. Daarom zijn ze ook blij met de samenwerking met de lokale sociale werkvoorziening. Ook op die manier dragen ze hun steentje bij een betere wereld.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.