Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

500ste bedrijf behaalt Groenkeur

Op maandag 31 oktober bezocht Groenkeur-directeur Dick Oosthoek Meijns Grondverzet & Groenvoorziening uit Krommenie. Zij zijn de 500ste bedrijf binnen Stichting Groenkeur dat het Groenkeur-certificaat behaalt . Als presentje ontving Marijn Meijns de duurzame plantenbox van Groenkeur uit handen van Dick.

Meijns Grondverzet en Groenvoorziening

De opa van de broers Meijns startte het bedrijf vanuit zijn tuincentrum als hovenier. Na het jong overlijden van hun vader ontfermde Michiel zich over de grondverzettak. Hij kreeg steeds meer projecten onderhanden en miste iemand op kantoor. Daarop heeft hij zijn broer Marijn gebeld, die bij andere grootgroenvoorzieners zijn sporen op het bedrijfsbureau had verdiend. Samen bouwden ze het bedrijf uit van 3 naar de huidige 15 medewerkers. Michiel is graag buiten actief, waar zijn broer Marijn de werkvoorbereiding, toezicht en afwikkeling in het vizier houdt. De derde broer Bart heeft zijn eigen bedrijf als hovenier voor met name de particuliere markt. Waar het uitkomt werken de broers samen om projecten geklaard te krijgen.

Tussen Alkmaar en Bennenbroek

Het bedrijf heeft zowel het certificaat Groenvoorziening als Boomverzorging behaald. Hiermee kan het een groot aantal projecten aan, maar nu bovenal zich zelfstandig inschrijven op aanbestedingen in de regio tussen Alkmaar en Bennenbroek. Een mooi werkgebied met voldoende uitdagingen en mogelijkheden voor groei. De broers proberen elk jaar vanuit hun flexibele schil nieuwe medewerkers aan te trekken; zo weten ze gestaag in omvang te groeien. Ze kijken ook naar duurzaam werken, maar wel met de Noord-Hollandse nuchterheid. Het moet allemaal wel passen en rond te rekenen zijn, zo weten ze echter ook heel goed op hun klantvragen in te spelen. Ook hier zien we de energiecrises terugkeren. Duurzaam ondernemen komt hoger op de agenda te staan. De schuur is van een nieuwe wand voorzien. Vanaf huis met de auto is vervangen door lopen of op de fiets en de koffiemachine staat niet meer de hele dag aan, als iedereen toch weg is. Het zijn van die kleine dingen die bij elkaar genomen toch een groot effect hebben. Hetzelfde geldt voor het niet laten draaien van machines zonder activiteit. Scheelt zomaar 10% diesel op jaarbasis en dat tikt nu hard aan.

Tevreden

Het proces om Groenkeur gecertificeerd te raken helpt het bedrijf verder te structureren in hun processen. Maar bovenal komen er mooie nieuwe opdrachten in eigen beheer binnen. Twee vliegen in één klap voor Meijns Grondverzet & Groenvoorziening.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.