Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

On the way to PlanetProof

Boomtelers met een On the way to PlanetProof-certificaat kunnen voortaan kiezen voor een extra Groenkeur-certificaat, waardoor zij ook Groenkeur in hun aanbieding en communicatie kunnen gebruiken. Boomtelers die nu een Groenkeur-certificaat hebben, worden uitgenodigd over te stappen naar On the way to PlanetProof. Om het On the way to PlanetProof-certificaat te behalen, is een begin- en eindaudit nodig.

Op de website van On the way to PlanetProof is de bijgewerkte versie van het schema van 3 mei 2018 te vinden. Hierin is opgenomen dat boomtelers die gecertificeerd zijn voor On the way to PlanetProof gebruik kunnen maken van het Groenkeur en/of het On the way to PlanetProof keurmerk. Het bijgewerkte schema is te vinden onder de link: On the way to PlanetProof.

Tijdens de bijeenkomst ‘Bundeling van krachten’ op 18 april jl. hebben Gijs Dröge (SMK) en Dick Oosthoek (Groenkeur) de samenwerkingsovereenkomst voor certificatie voor duurzamere boomkwekerijproducten ondertekend. In 2018 kunnen geen nieuwe certificaten meer worden afgegeven volgens de Groenkeur beoordelingsrichtlijn duurzame boomkwekerijproducten. Met ingang van 1 januari 2019 is er dan nog maar één schema van toepassing: On the way to PlanetProof, dat wordt beheerd door SMK.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.