Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Zeven argumenten voor een groene stad

De 100 jarige Wageningen Universiteit heeft al veel onderzoek gedaan naar de effecten van Groen in de stad. In het overzicht met 7 redenen waarom GROEN bijdraagt aan het welzijn staan vele interessante links naar de onderzoeken en achtergronden van de argumenten.

https://www.wur.nl/nl/show-longread/Zeven-redenen-om-te-investeren-in-een-groene-stad.htm

Groen in de woon-, werk- en leefomgeving is van grote maatschappelijke waarde en vertegenwoordigt daarnaast een grote economische waarde. Steeds meer partijen zoals gemeentes, woningcorporaties en projectontwikkelaars beginnen dat in te zien. Wanneer het groen als multifunctionele oplossing wordt ingezet – denk hierbij aan waterretentie, verminderen van hittestress, voorkomen van verloedering van de woonomgeving, stimuleren van beweging, et cetera – dan is groen een investering die zich op vele fronten terugverdient. Als u dan ook nog een Groenkeu- ondernemer inschakelt, weet u dat de kwaliteit ook goed is.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.