Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Zes tips om ook duurzaam in te kopen

Iedereen heeft het internationale Akkoord van Parijs nog vers in het achterhoofd, maar in 2007 sloten de Nederlandse gemeenten en het Rijk een heel ander klimaatakkoord. Dit plan, opgesteld vanuit het oogpunt dat Nederlanders graag willen wonen, werken en recreëren in schone en zuinige gemeenten, ging onder meer in op de ambities om duurzaam in te kopen…. Voor het complete artikel, volg de link:  Groenkeur – Zes tips om duurzaam in te kopen.

Geen van de tien grootste Nederlandse gemeenten koopt 100 procent duurzaam in. Dat blijkt uit onderzoek van CLM Onderzoek en Advies in opdracht van Greenpeace Nederland. Hoe kan het dat die grote gemeenten zich niet houden aan het Klimaatakkoord uit 2007? Vitale Groene Stad sprak met Michiel van Geelen, campagneleider landbouw Greenpeace Nederland. Eveneens vertelt een afvaardiging van de gemeente Boxtel dat duurzaam inkopen niet lastig hoeft te zijn.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.