Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Sky garden: groene en vitale werkplekken

De Sky Garden laat de voordelen van groene en vitale werkplekken zien. Zo komen er verschillende luchtzuiverende plantensystemen met bloeiende planten. Uit wetenschappelijk onderzoek van de Topsector Tuinbouw blijkt namelijk dat groen mensen creatiever maakt, het stresshormoon cortisol vermindert en het werkplezier verhoogt. Het paviljoen is ontwikkeld door de Haagse start-up Fungalogic en SIGN. De modernste groene plantsystemen meten de luchtkwaliteit met sensoren: is de lucht verontreinigd of te droog, dan zorgen ventilatoren voor een luchtstroom langs de planten. De groene wand is een zogenaamd ‘Living picture’.

Op het dakterras van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag is een tuinbouwinnovatiepaviljoen gerealiseerd. Het is het eerste gekweekte paviljoen van Nederland. Het bestaat voor 80% uit gekweekte bouwdelen: reststromen uit de oesterzwamteelt, die aan een plaatmateriaal zijn vastgegroeid en vervolgens gedroogd. Het paviljoen is verder ingericht met gekweekte myceliumlampen en voorzien van circulaire bouwmaterialen als herbruikbare kabels, kalk/grafeenverf en een hergebruikte pui. De plantensystemen zijn geleverd door Mobilane, onderdeel van Darthuizer bv, leverancier van Groenkeur duurzame boomkwekerijproducten.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.