Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Raad voor Accreditatie accepteert Groenkeur-beoordelingsrichtlijn Duurzame Boomkwekerijproducten

De Groenkeur-beoordelingsrichtlijnen voorzien in de duurzaamheidsvraag voor de groene sector. Het productcertificaat ‘Duurzame Boomkwekerijproducten’ is gebaseerd op de eisen van ‘Maatschappelijk verantwoord inkopen van groenvoorzieningen’ van de overheid. Het richt zich op voorlopers op het gebied van milieu en sociale omstandigheden. Daarnaast speelt de traceerbaarheid van producten een belangrijke rol. Het schema is geschikt voor afzet naar bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden op nationale- en internationale markten. Het productcertificaat Duurzame Boomkwekerijproducten sluit aan op de overige Groenkeur-beoordelingsrichtlijnen.

2016-09-12 PERSBERICHT Raad voor Accreditatie accepteert Groenkeur Duurzame Boomkwekerijproducten

 

Op 8 september 2016 heeft de Raad voor Accreditatie de Groenkeur-beoordelingsrichtlijn ‘Duurzame Boomkwekerijproducten’ geaccepteerd. Het schema voldoet hiermee aan de internationale accreditatienormen. Het is de vierde Groenkeur-beoordelingsrichtlijn die onder accreditatie valt. In juni 2016 accepteerde de RvA ook de herziene beoordelingsrichtlijnen voor de zakelijke markt: Boomverzorging, Dak- & Gevelbegroening en Groenvoorziening 2016.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.