Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Peter Mul Boomverzorging in het nieuw

Het is al weer 21 jaar geleden dat Peter aan zijn vrouw Hildegard vroeg of hij zijn eigen bedrijf mocht beginnen. Het antwoord was een volmondig ‘ja’. Sinds een aantal maanden is het bedrijf verhuisd naar een spiksplinternieuwe loods en kantoor op Agriport in de kop van Noord-Holland. Je moet even door dit nieuwe kassengebied rijden met een datacentrum van Microsoft en biomassacentrales voor je bij Peter op kantoor bent.

Nieuwe locatie

Dick Oosthoek ging bij hen op bezoek en woonde gelijk een Groenkeur-audit bij die Antoine van den Broek uitvoerde voor TÜV. Op een nieuwe locatie is het natuurlijk prettig werken. Er is ruimte, alles staat op zijn plek en droog. Van tevoren is er goed nagedacht over de indeling. Hildegard afkomstig uit de kinderopvang, waar ze ook de certificering onder haar hoede had, heeft goed voor ogen hoe ze het graag wil hebben. In de loods en op het terrein heeft ze het 5-s model geïntroduceerd. Altijd opgeruimd. Het is al snel duidelijk dat ze ook op kantoor precies weet hoe en welke documenten er nodig zijn om de audit soepel te laten verlopen.

Samen met Peter zijn we ook nog op projectbezoek geweest in Langedijk. Op de vele eilandjes in deze plaats zijn de mannen druk om zieke essen weg te halen, te snoeien en te dunnen. Ook hier kun je zien dat we met echte boomspecialisten te maken hebben. De mannen zijn zuinig op hun spullen én zichzelf, de bus ziet er ook opgeruimd uit. De opzichter komt toevallig ook aan gereden tijdens het bezoek en is uitermate tevreden. Mede omdat het bedrijf Groenkeur heeft, zijn ze voor deze klus uitgekozen, ze kennen als lokale ondernemers natuurlijk ook goed de weg en het water. Dat maakt het een stuk

Gevalletje stormschade
Manon Mol fotografie

makkelijker.

Duurzaam werken

Het bedrijf is stevig aan het nadenken over hun duurzaamheidsambitie. De loods is natuurlijk duurzaam gebouwd, de buren gebruiken de houtsnippers, wat tot weinig kilometers leidt en er is aandacht voor het werken met duurzame bomen. Een belangrijke waarde is ook dat de ze met blije medewerkers willen werken. De foto’s in het pand weerspiegelen dit ook. Peter en Hildegard verdienen dan ook zeker de oorkonde van Groenkeur, die een mooi plekje krijgt in het nieuwe kantoor. Het was een interessant en leerzame dag. Ook tijdens deze audit steek je weer zaken op die voor het schema van Groenkeur van waarde kunnen zijn.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.