Ik ben…
Vind gecertificeerden >

Nieuws

augustus 6, 2020 10:37 am5 augustus 2020 |

Groenkeur-persoonscertificaten op papier van bermgras

Gecertificeerde Boom Veiligheid Conroleur (BVC)
Erik en Gjalt met hun certificaat van bermgras en nieuwe BVC-pas

Op 3 augustus verraste Groenkeur-directeur Dick Oosthoek de heren Erik Bor en Gjalt Kootstra tijdens hun boomwerkzaamheden. Deze vakmannen werken voor de Koninklijke Ginkel Groep en hebben het hercertificeringsexamen Boom Veiligheid Controleur (BVC) behaald. Zij waren de eersten die het examen digitaal hebben afgelegd. Dick Oosthoek overhandigde hen naast de BVC-pas ook het persoonscertificaat dat voor een deel uit bermgras bestaat afkomstig van de N11 bij Bodegraven. Groenkeur staat voor duurzame kwaliteit en vindt het gebruik van groen als grondstof van briefpapier, enveloppen en oorkondes hierin passen. Dit bewustzijn is ook zichtbaar in de recent geïntroduceerde richtlijn voor ecologisch bermbeheer ‘Kleurkeur’, die Groenkeur samen met de Vlinderstichting heeft ontwikkeld. Deze draagt bij aan de bevordering van biodiversiteit en borging van de kwaliteit van ecologisch bermbeheer.

de enige echte BVC pas

BVC-pas maakt vakmanschap duidelijk

Op verzoek van Stichting Groenkeur heeft IPC Groene Ruimte, in verband met de COVID19- maatregelen, een digitaal examen mogelijk gemaakt. De examenomgeving is in een korte tijd aangepast, waardoor medewerkers hun certificering kunnen behouden. Het scheelt ook nog eens een reis naar Arnhem wat goed is voor het milieu. Zowel Bor als Kootstra is boomveiligheidcontroleur vanaf de introductie van het persoonscertificaat in 2010. Boom Veiligheid Controleurs (BVC) met het Groenkeur-certificaat zijn in staat om op een vakkundige wijze een visuele boomveiligheidsbeoordeling uit te voeren. Bij een boomveiligheidcontrole stelt de controleur volgens de methode Visual Tree Assessment (VTA) gebreken vast aan de hand van een visuele controle. Hierbij inventariseert en analyseert de controleur uiterlijke signalen van potentiële (mechanische) zwakte die een risico kan vormen in de openbare ruimte.

Voorkomt schade en ongelukken
Boomveiligheidcontroleurs zijn ook op de hoogte van de wet- en regelgeving. De verzekeringsbranche en brancheorganisaties erkennen als enige het Groenkeur-certificaat Boom Veiligheid Controleur. Op dit moment zijn er ruim 2.000 vakmensen in het bezit van een geldig BVC-certificaat van Groenkeur. U vindt ze in het personenregister op onze site.

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

2020-08-06T10:37:56+02:005 augustus 2020|
Go to Top