Het enige onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland!

Lageschaar Vaste Planten blijft Groenkeur trouw

Laurens vertelt honderduit over de wijze waarop hij zijn concepten door de jaren heen heeft doorontwikkeld. Na een aantal jaren testen op verzoek van een gemeente op verschillende grondsoorten ontwikkelt het concept zich nog steeds verder door. In de showtuinen die voor het bedrijf liggen is goed te zien dat het kleurrijke mengsels zijn die tegen een stootje kunnen. Op dit moment ligt er een hoek braak waar nieuwe tuinen gemaakt worden met een bijpassende ontvangstruimte.

Het bedrijf heeft afgelopen jaar, net als veel collega’s een mooi afzetseizoen meegemaakt dat lang bleef doorlopen. Dit is een van de redenen om een geheel nieuwe kas en loods neer te zetten. En zoon Marten kan zo aan de toekomst werken. Met houtgestookte kachels kiezen ze ook voor duurzame oplossingen. Duurzaam kweken zit hen namelijk in de genen. Door duurzame maatregelen ontstaat er meer biodiversiteit in de grond en op de plant. Lageschaar Vaste Planten produceert plantmateriaal van een goede kwaliteit waaraan de groenprofessional en hun klanten jarenlang plezier beleven.

Met het certificaat van Groenkeur wil het bedrijf deze duurzame teeltwijze laten zien. Ze promoten het zelf ook altijd. Bij een open dag, beurs of ander event, de uitingen van Groenkeur zie je altijd terugkeren. Ze zijn dan ook al jaren trotse eigenaar van het product certificaat.

In Aalten is kwekerij Lageschaar Vaste Planten gevestigd. Het bedrijf is bekend van de concepten Prairie Garden®, Fleur Dansante® en Fleur Robuste® en de jarenlange Groenkeur-certificering op de vaste planten. Dick Oosthoek, directeur Stichting Groenkeur, kwam Laurens en zijn zoon Marten het nieuwe certificaat overhandigen. Sinds 1 januari werken Groenkeur en PlanetProof samen in de certificering van boomkwekerijproducten en vaste planten. Lageschaar voert nu beide logo’s.

Cookiemelding

Op deze website gebruikt Groenkeur cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie ons privacy statement.